Прокуратура оскаржила домашній арешт підозрюваних у смертельній аварії на Гагаріна

Прокуратура оскаржила домашній арешт підозрюваних у смертельній аварії на Гагаріна

Прокуратура оскаржила домашній арешт підозрюваних у смертельній аварії на Гагаріна
. Суспільне Харків

Прокуратура просить Харківський апеляційний суд взяти під варту учасників аварії на проспекті Гагаріна, внаслідок якої загинула пішохід.

22 січня прокуратура подала апеляційні скарги на ухвали суду першої інстанції, якими водіїв звільнили під домашній арешт, підтвердив Суспільному речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

За його даними, дату розгляду апеляцій ще не призначили, вона має стати відомою протягом кількох днів.

Читайте також: "Після ДТП водій змінюється, у нього є страх", — слідчий просить взяти під варту учасників ДТП на Гагаріна

21 січня слідчий у справі Ігор Волков розповів Суспільному, що, за результатами медогляду, один з водіїв був п'яним в момент ДТП. За словами слідчого, цей документ стане додатковим аргументом в апеляційному суді.

Що відомо

  • Аварія на проспекті Гагаріна, в якій загинула пішохід, сталася близько 11:00 16 січня.
  • За даними поліції, 45-річний водій Mazda рухався вул. Пiвденнопроектною з боку вулиці Південної в напрямку просп. Гагаріна. В цей час у нього в’їхав автомобіль Kia Optima під керуванням 29-річного харків'янина, що рухався просп. Гагаріна. Внаслідок зіткнення Kia відкинуло на острівок безпеки, де в цей час була пішохід. Від отриманих травм 50-річна жінка загинула на місці. 
  • 18 січня у суді розглядали клопотання про обрання запобіжних заходів: прокуратура просила взяти під варту обох водіїв.
  • За даними слідства, водій Mazda виїхав на перехрестя на забороняючий жовтий сигнал світлофору. Суд відпустив його під домашній арешт.
  • Аналогічний запобіжний захід обрали водію Kia. Він стверджував, що їхав на зелений, але це спростовує відеозапис з місця події: водій їхав на жовтий, який при перетині перехрестя перейшов у червоний.
На початок