Один з підозрюваних у ДТП на Гагаріна був п'яний — результати медогляду

Один з підозрюваних у ДТП на Гагаріна був п'яний — результати медогляду

Один з підозрюваних у ДТП на Гагаріна був п'яний — результати медогляду
. Суспільне Харків

Слідчі отримали результати медичних оглядів обох водіїв, яких підозрюють у скоєнні аварії на проспекті Гагаріна, внаслідок якої загинула пішохід. Водій Kia був у алкогольному сп'янінні.

Про це в етері Суспільного 21 січня розповів слідчий у справі Ігор Волков.

"На момент обрання запобіжних заходів не були готові результати медичних оглядів обох водіїв на предмет виявлення стану алкогольного та наркотичного сп’яніння. На теперішній час слідством отримані акти медичних оглядів водіїв. Водій автомобіля Mazda був тверезий, а водій Kia Optima знаходився у стані алкогольного сп’яніння", — повідомив слідчий.

На засіданні Київського районного суду 18 січня, де водію Kia Антонію Ревзіну обирали запобіжний захід, підозрюваний переконував журналістів, що не був у сп'янінні — ані в наркотичному, ані алкогольному, а їхав на зелений сигнал.

Читайте також: На новому відео моменту ДТП на Гагаріна видно, який сигнал горів водію Kia

Результати медогляду використають як додатковий аргумент в апеляційному суді, сказав слідчий.

У 2017 році Ігор Волков розслідував іншу резонансну справу: ДТП на вулиці Сумській, коли на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова зіткнулися Lexus Олени Зайцевої та Volkswagen Геннадія Дронова. Від удару Lexus відкинуло на тротуар, де стояли пішоходи. Внаслідок ДТП загинули шестеро людей. Ще шестеро отримали травми.

На думку слідчого, ці випадки дуже схожі між собою.

"В обох випадках водії їхали на заборонені сигнали світлофора. Як водій Kia, так і водій Mazda. До того ж самі винуватці ДТП не постраждали, а постраждали сторонні особи, які перебували навіть не на проїжджій частині. Тоді на Сумській люди стояли на тротуарі, а тут – на острівці безпеки. Також в обох випадках є відеозаписи, які повністю розкривають увесь механізм ДТП і за якими буде проведено дослідження", — повідомив Волков.

Повний запис програми за участі слідчого дивіться згодом на сайті Суспільного Харків у розділі "Сьогодні. Головне".

Що відомо

  • Аварія на проспекті Гагаріна, в якій загинула пішохід, сталася близько 11:00 16 січня. Момент аварії зафіксував відеореєстратор.
  • За даними поліції, 45-річний водій Mazda рухався вул. Пiвденнопроектною з боку вулиці Південної в напрямку просп. Гагаріна. В цей час у нього в’їхав автомобіль Kia Optima під керуванням 29-річного харків'янина, що рухався просп. Гагаріна. Внаслідок зіткнення Kia відкинуло на острівок безпеки, де в цей час була пішохід. Від отриманих травм 50-річна жінка загинула на місці. 
  • 17 січня у поліції повідомили, що обох водіїв затримали.
  • 18 січня у суді розглядали клопотання про обрання запобіжних заходів: прокуратура просила взяти під варту обох водіїв.
  • За даними слідства, водій Mazda виїхав на перехрестя на забороняючий жовтий сигнал світлофору. Суд відпустив його під домашній арешт.
  • Аналогічний запобіжний захід обрали водію Kia. Обґрунтовуючи ухвалу, суд зазначив, що "тяжкість злочину не може бути безумовною підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", злочин вчинено з необережності, а у матеріалах немає висновку автотехнічної експертизи.
На початок