Прокуратура оскаржуватиме домашній арешт підозрюваних у ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові

Прокуратура оскаржуватиме домашній арешт підозрюваних у ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові

Ексклюзивно
Прокуратура оскаржуватиме домашній арешт підозрюваних у ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові
. Суспільне Харків

Слідчий і прокурор проситимуть взяти водіїв Mazda та Kia під варту.

Про це Суспільному 19 січня сказав слідчий у справі Ігор Волков.

За його словами, в обох випадках існують ризики, що під домашнім арештом підозрювані можуть уникнути відповідальності.

"Не просто так у клопотанні ми вказували ризики. Вони можуть перешкоджати відновленню істини, можуть переховуватись. Ризики лишаються у силі", — сказав слідчий.

"Якщо це резонансна справа, то якою б людиною підозрюваний не був до цього, він змінюється, у нього є страх, він може поводитися неадекватно", — додав він.

Прокуратура оскаржуватиме домашній арешт підозрюваних у ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові
Слідчий Ігор Волков (ліворуч) розслідував ДТП на Сумській у Харкові, внаслідок якої загинули шестеро людей. Суспільне Харків

Під час обрання запобіжних заходів 18 січня суддя Костянтин Садовський послався на те, що "вина кожного з водіїв експертним шляхом ще не визначена", тому що у справі не готова автотехнічна експертиза.

Коли вона буде готова, слідчий Волков уточнити не зміг. Водночас зазначив, що є інші докази провини водіїв.

"Є беззаперечні факти стосовно того, що у діях обох водіїв є грубі порушення правил дорожнього руху. Вони обидва рухались на забороняючий сигнал світлофору, внаслідок чого і сталася аварія. У нас є відеозаписи. Завдяки ним можна все чудово розкласти по поличках", — сказав Волков.

Читайте також: На новому відео моменту ДТП на Гагаріна видно, який сигнал горів водію Kia

За словами Волкова, потерпілим у справі визнали чоловіка загиблої. У 50-річної жінки залишилось двоє дітей.

На оскарження запобіжних заходів у сторін є п'ять днів.

Що відомо

  • Аварія на проспекті Гагаріна, в якій загинула пішохід, сталася близько 11:00 16 січня. Момент аварії зафіксував відеореєстратор.
  • За даними поліції, 45-річний водій Mazda рухався вул. Пiвденнопроектною з боку вулиці Південної в напрямку просп. Гагаріна. В цей час у нього в’їхав автомобіль Kia Optima під керуванням 29-річного харків'янина, що рухався просп. Гагаріна. Внаслідок зіткнення Kia відкинуло на острівок безпеки, де в цей час була пішохід. Від отриманих травм 50-річна жінка загинула на місці. 
  • 17 січня у поліції повідомили, що обох водіїв затримали.
  • 18 січня у суді розглядали клопотання про обрання запобіжних заходів: прокуратура просила взяти під варту обох водіїв.
  • За даними слідства, водій Mazda виїхав на перехрестя на забороняючий жовтий сигнал світлофору. Суд відпустив його під домашній арешт.
  • Аналогічний запобіжний захід обрали водію Kia. Обґрунтовуючи ухвалу, суд зазначив, що "тяжкість злочину не може бути безумовною підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", злочин вчинено з необережності, а у матеріалах немає висновку автотехнічної експертизи.
На початок