Суд відпустив під домашній арешт другого підозрюваного у ДТП на проспекті Гагаріна

Суд відпустив під домашній арешт другого підозрюваного у ДТП на проспекті Гагаріна

Суд відпустив під домашній арешт другого підозрюваного у ДТП на проспекті Гагаріна
. Суспільне Харків

Київський районний суд Харкова відпустив під цілодобовий домашній арешт водія Kia Optima Антонія Ревзіна, одного з підозрюваних у ДТП, в якій загинула пішохід.

Слідчий суддя Костянтин Садовський відхилив клопотання прокурора, який просив взяти 30-річного водія Kia під варту, повідомляє кореспондент Суспільного з судової зали.

"Тяжкість злочину сама по собі ще не може бути безумовною підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Окрім того, Ревзін підозрюються у вчиненні хоча і тяжкого злочину, але вчиненого з необережності", — сказав суддя.

Він також зазначив, що немає висновку автотехнічної експертизи: "Вини кожного з водіїв експертним шляхом ще не визначено".

Позиція захисту

Домашнього арешту на суді просили підозрюваний та його захист. Адвокат посилався на захворювання серця у водія та його "міцні соціальні зв'язки" — у підозрюваного є дружина та п'ятирічна донька.

"До справи вже мається вилучений відеозапис, який в майбутньому неможливо спотворити. А інший водій і єдиний свідок наразі вже допитані, що виключає можливість будь-якого впливу. Крім того, Ревзін має намір являтися за першим викликом і виконувати належним чином покладені на нього процесуальні обов'язки", — сказав захисник.

Дані слідства

За даними слідства, водій Kia їхав на забороняючий сигнал світлофору.

"Діючи необережно, вжив несвоєчасних заходів для зменшення швидкості руху транспортного засобу, аж до його зупинки. Перед включенням для нього жовтого, а потім червоного, забороняючого для нього сигналу світлофору, їхав на перехрестя, внаслідок чого сталося зіткнення з автомобілем Mazda", — сказав прокурор Віталій Хірний.

Прокурор зауважив, що у водія вже були адміністративні порушення, пов'язані з перевищенням швидкості руху.

Версія підозрюваного

Підозрюваний сказав, що рухався зі швидкістю 50-60 кілометрів на годину. На питання Суспільного, чи визнає себе винним, водій відповісти не зміг. За його спогадами, він їхав на зелений сигнал світлофору.

"Я їхав з боку аеропорту по Гагаріна, у середньому чи правому ряду. Я бачив, що мені горить зелене світло. Потім почала виїжджати машина з перпендикулярної вулиці. Я ще раз переконався, що в мене зелений. Я подумав, так буває, на пів корпусу машина виїхала. Я почав, щоб рухатися. І далі все за секунду продовжується. Я ліворуч-ліворуч, і, виходить, розганятися почав. В мене одразу спрацювали подушки бокові. Мене кинуло в один бік, потім в інший. Сидів у шоці, тому не виходив з машини", — сказав підозрюваний журналістам.

Водій додав, що сидів у машині і не бачив загиблої. Він висловив співчуття її родині та готовність виплатити їм матеріальну компенсацію.

"Я вже покарав себе — я з цим буду жити. Це по-перше. Друге. Я буду усіляко, сподіваюся, вони (родина загиблої — ред.) приймуть від мене якусь допомогу. Я готовий усім, чим зможу, допомогти", — сказав водій.

Що відомо

  • Аварія на проспекті Гагаріна, в якій загинула пішохід, сталася близько 11:00 16 січня. Момент аварії зафіксував відеореєстратор.
  • За даними поліції, 45-річний водій Mazda рухався по вулиці Пiвденнопроектній з боку вулиці Південної в напрямку проспекту Гагаріна. В цей час в нього в’їхав автомобіль КІА Optima, який рухався на забороняючий рух сигнал світлофора по проспекту Гагаріна. Внаслідок зіткнення автомобіль КІА, яким керував 29-річний харків’янин, відкинуло на острівок безпеки, де в цей час перебувала пішохід. Від отриманих травм 50-річна жінка загинула на місці. ЇЇ відкинуло на відстань близько 40 метрів.
  • 17 січня у поліції повідомили, що обох водіїв затримали.
  • 18 січня у суді розглядають клопотання про обрання запобіжних заходів: прокуратура просила взяти під варту обох водіїв. Водія Mazda відпустили під домашній арешт.
На початок