Стало відомо, в якому стані постраждалі у пожежі в будинку з літніми людьми у Харкові

Стало відомо, в якому стані постраждалі у пожежі в будинку з літніми людьми у Харкові

Стало відомо, в якому стані постраждалі у пожежі в будинку з літніми людьми у Харкові
. Суспільне Харків

П'ятьох людей, постраждалих у пожежі в приватному двоповерховому будинку, де жили літні люди, ушпиталили. Вік госпіталізованих від 57 до 81 року.

Людей доправили до лікарні невідкладної допомоги, лікарні №2 та лікарні №17, повідомив на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради Юрій Сороколат.

У лікарні невідкладної допомоги та лікарні №2 — двоє постраждалих.

"Швидка ушпиталила п'ятьох людей. З них до лікарні швидкої та невідкладної допомоги була одна людина госпіталізована — 15% опіків тіла середньої тяжкості. Він під наглядом, йому 65 років. Другий пацієнт, йому 73 роки, надійшов у лікарню №2. В нього отруєння чадним газом. Стан середньої тяжкості, під наглядом, надається допомога", — сказав Сороколат.

Ще троє людей — у 17-й лікарні.

"Одному 80 років, одному 57 років і жінка 81 року. Їхній стан — це переважно реакція на стрес", — сказав директор департаменту.

Що відомо

  • 21 січня на вулиці Нижня Гиївська у Харкові загорілася будівля, в якій перебували літні люди. За попередніми даними, загинули 15 людей. Фото з місця події.
  • Будівля у Харкові, де загинули 15 людей, офіційно не зареєстрована як будинок літніх. Це приватний пансіонат, якого не було в жодному реєстрі в області.
  • Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки.
  • Поліція встановила власників будинку. Трьох працівників доправили до відділку.
  • Пожежу кваліфікували як надзвичайну ситуація державного рівня. Після пожежі Мінсоцполітики планує перевірити усі будинки для літніх людей.
  • 22 січня у Харкові — день жалоби.

На початок