Трьом з восьми дітям, травмованим від вибуху на Тернопільщині, зняли пов'язки з обличчя

Трьом з восьми дітям, травмованим від вибуху на Тернопільщині, зняли пов'язки з обличчя

Трьом з восьми дітям, травмованим від вибуху на Тернопільщині, зняли пов'язки з обличчя
. оригінальне

Трьом дітям, які отримали опіки під час вибуху газу в клубі села Угринів Підгаєцького району, зняли пов’язки з обличчя. Вони та ще четверо травмованих перебувають на лікуванні в хірургічному відділенні обласної дитячої лікарні.

Про це повідомив головний лікар цього медзакладу Григорій Корицький:

"Стан дітей задовільний, вони одужують. Сьогодні їм ще зроблять перев’язки. Один хлопець, який отримав найбільше опіків - на 47-ми відсотках шкіри, перебуває на лікуванні в Києві".

"Він у реанімації. Минулої п’ятниці йому зробили пересадку шкіри на лівій руці. Попереду ще декілька операцій", - розповіла телефоном мати травмованого Оксана Георгіца.

Відомо:

вибух у сільському клубі Угринова стався 3-го січня. Внаслідок цього травмувалися восьмеро неповнолітніх віком від 12-ти до 17-ти років. Їх з опіками обличчя та кінцівок 1-2 ступеня, опіками дихальних шляхів та отруєнням продуктами горіння доставили до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні.

Усім травмованим провели операції з видалення некротичних тканин та операції з пересадки шкіри, каже Григорій Корицький. За фактом вибуху правоохоронці відкрили кримінальне провадження, каже речник обласного управління поліції Сергій Крета. Це частина 2 статті 272 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки на виробництві з підвищеною небезпекою. Вона передбачає до 5 років позбавлення волі.

За його словами, одна з версій причини вибуху –витік газу. Допоки триває слідство, коментарів в Підгаєцькій газовій службі, яка проводила газ до сільради в Угринові, не надаватимуть, - про це розповів диспетчер служби Михайло Загородний.

Про перебіг подій після вибуху в Угринові читайте і дивіться тут:

https://suspilne.media/8271-ponad-30-ternopolan-zdali-donorsku-krov-sob-dopomogti-travmovanim-ditam-z-ugrinova/

https://suspilne.media/7999-usim-ditam-travmovanim-vid-vibuhu-v-klubi-na-ternopilsini-zrobili-peresadku-skiri/

https://suspilne.media/7963-priznacili-devat-ekspertiz-rozsliduvanna-vibuhu-v-klubi-na-ternopilsini-trivae/

https://suspilne.media/7709-ditej-aki-travmuvalisa-pid-cas-vibuhu-na-ternopilsini-prooperuvali/

https://suspilne.media/7631-na-ternopilsini-vid-vibuhu-v-silskomu-klubi-travmovani-vosmero-ditej/

На початок