У Львівському аеропорту вшанували оборонців Донецького летовища

У Львівському аеропорту вшанували оборонців Донецького летовища

У Львівському аеропорту вшанували оборонців Донецького летовища
. Суспільне Львів

У середу, 20 січня, минає шоста річниця завершення боїв за Донецький аеропорт. У Львівському аеропорту також вшанували пам'ять героїв — кіборгів.

Бої за Донецький аеропорт тривали 242 дні.

О 12 годині у аеропорту імені Данила Галицького виступив Оркестр національної академії сухопутних віськ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Цьогоріч через пандемію відзначення відбувалося за участі малої кількості людей.

Відтак, були присутні двоє учасників Оркестру. Музиканти академії сухопутних військ виконали сигнал Шана. А диспетчер аеропорту оголосив про те, що 20 січня 2021 року — шоста річниця боїв за Донецький аеропорт.

Стрім з аеропорту — Яреми Чуйка.

Що відомо

  • Від 16 січня в Україні вшановують пам'ять захисників Донецького аеропорту, які з 26 травня 2014 до 22 січня 2015 років утримували його оборону.
  • "Щосекунди було небезпечно": спогади розвідниці Лілії Кравченко про бої за Донецький аеропорт
  • За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників ДАПу назвали "кіборгами", а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу.
  • Від кінця вересня 2014 року російські найманці атакували українських воїнів щодня. Вони стріляли з "Градів", артилерії, танків стрілецької зброї. За час оборони Донецького аеропорту загинули понад 200 українських воїнів, ще понад пів тисячі дістали поранення.
  • Бої закінчилися після руйнації терміналів аеропорту.

Читайте також

В Україні вшановують пам'ять захисників Донецького аеропорту. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

На початок