У Чернігові об’єднають першу та другу міські лікарні: що зміниться

У Чернігові об’єднають першу та другу міські лікарні: що зміниться

У Чернігові об’єднають першу та другу міські лікарні: що зміниться
. Суспільне Чернігів

Дві лікарні у Чернігові планують об’єднати в одну. Про це Суспільному сказав головний лікар другої лікарні Владислав Кухар. За його словами, це роблять задля оптимізації адміністративного складу лікарень.

28 січня на сесії міськради розглядатимуть проект рішення щодо реорганізації міської лікарні №1. Її планують приєднати до лікарні №2. На погоджувальній раді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко назвав це питання – технічним. В міському управлінні охорони здоров’я вже готуються до реорганізації.

За словами головного лікаря другої міської лікарні Владислава Кухаря, першу лікарню планують приєднати до другої, для оптимізації адміністративного складу медзакладів.

Це допоможе зекономити гроші та підвищити якість обслуговування, каже Ольга Малець. Конкретної суми економії не назвала, каже, це ще рахують. Також за словами Малець, на медзаклади чекають скорочення. Медиків вони не стосуватимуться.

«Ті, хто працював в тих відділеннях, там же і буде працювати. Медична допомога в тих лікарнях, яких надавалась вона продовжить надаватися. Тобто населення не відчує негативу», – сказав Владислав Кухар.

Ліжкомісця для лікування хворих на COVID залишаться в обох мед закладах. На сьогодні у першій лікарні 90 ліжок, у другій – 160. Хворих з коронавірусом прийматимуть в обох медзакладах.

Читайте також:

Замість шести – один: цілодобовий пункт обігріву на час морозів облаштували у Чернігові

На початок