Замість шести – один: цілодобовий пункт обігріву на час морозів облаштували у Чернігові

Замість шести – один: цілодобовий пункт обігріву на час морозів облаштували у Чернігові

Замість шести – один: цілодобовий пункт обігріву на час морозів облаштували у Чернігові
. Суспільне Чернігів

Замість шести – один цілодобовий пункт обігріву на час морозів встановили у Чернігові. За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Григорія Годуна, таке рішення прийняли через пандемію коронавірусу. Раніше цілодобові пункти обігріву працювали у всіх лікарнях Чернігова, тепер же вони закриті на карантин.

Цілодобовий пункт обігріву облаштували у центр соціальної адаптації безпритульних на вул. Святомиколаївській у Чернігові. Цього року – це єдине місце, де можна буде зігрітися і вночі.

«Я вважаю, на таке місто, як наше, 300 тисяч населення в нас, напевно, треба кілька таких пунктів в різних районах. Бо з Рокоссовського або з Масанів поки сюди дійдеш, можеш і не дійти», – говорить підопічний центру Сергій Кабешов.

Пункти обігріву за правилами встановлюють, коли температура повітря опускається нижче 15 градусів морозу. Вночі 16-17 січня температура вночі може впасти до -22. А в понеділок, 18 січня – до 26 градусів морозу.

Зазвичай у Чернігові працювало 8 пунктів обігріву, з них 6 – цілодобових. Цьогоріч два денних пункти розмістили у територіальних центрах соцдопомоги на вул. Текстильників, 25 та вул. Рокоссовського, 18. З цілодобових лише один – у центрі соціальної адаптації безпритульних, бо 5 інших раніше працювали у лікарнях, які нині на карантині.

Площа намету – 16 кв. м – це дозволить одночасно перебувати тут 10-м людям. Роботу пункту обігріву забезпечуватимуть працівники та підопічні центру. Людей частуватимуть гарячими обідами та чаєм.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій міськради Григорія Годуна, у 2018 році пунктами обігріву у місті скористалися 617 людей, а у 2019 – 277.

Читайте також:

"Чернігівщина готується до морозів: працюватимуть 329 пунктів обігріву"

На початок