У Чернівцях понижений через агітацію патрульний позиватиметься до суду

У Чернівцях понижений через агітацію патрульний позиватиметься до суду

У Чернівцях понижений через агітацію патрульний позиватиметься до суду
. фото: Facebook/Вадим Борлодян

Патрульний поліцейський Вадим Борлодян, якого звільнили з посади командира взводу через агітаційну рамку в Facebook, позиватиметься до суду. Він не погоджується з рішенням керівництва.

Про це Суспільному сказала його дружина Ірина Сандуляк.

Поліцейського звільнили за результатами службового розслідування. За його словами, він не агітував у робочий час, а лише додав до фото у Facebook рамку про підтримку політсили, від якої балотувався колишній командир його роти.

За словами речниці патрульної поліції в Чернівецькій області Юлії Замерзляк, рішення про пониження можуть переглянути, якщо зобов'яже суд або ж надійде розпорядження з головного управління поліції.

Що відомо

  • Службове розслідування проводили стосовно ще 12 патрульних. Їм зробили зауваження або винесли попередження через порушення політичної нейтральності.
  • На підтримку звільненого службовця рота патрульної поліції написала колективне звернення. Просять начальника Олега Йосипіва переглянути рішення про звільнення їхнього колеги з посади.
  • Згідно із законом "Про Національну поліцію", поліцейським заборонено висловлювати особисте ставлення до діяльності політичних партій чи використовувати їхню символіку під час виконання службових повноважень.
На початок