Тернопільська міська рада дала доручення не піднімати тариф на опалення

Тернопільська міська рада дала доручення не піднімати тариф на опалення

Тернопільська міська рада дала доручення не піднімати тариф на опалення
. morshyn-rada.gov.ua

Не піднімати тариф на опалення в Тернополі. Таке доручення міська рада дала підприємству “Тернопільміськтеплокомуненерго”. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, впродовж 2020 року тернополяни платили за тепло менше фіксованої ціни. Це пов'язано з тим, що в місті оновили котли й тепломережі, завдяки цьому використання газу зменшили на 20% в порівнянні з минулими роками.

"Уже більш, ніж рік ми робили перерахунок тернополянам вартість сплати за тепло. Тобто, є базова плата за тепло, ми постійно перераховували, зменшували щомісяця від 10 до 25% плати. На жаль, починаючи з серпня керівництво держкомісії з регулювання тарифів щомісяця піднімає ціну на газ. Якщо брати з серпня по грудень ціна газ для тепловиків зросла на 80%. Ціна газу це 80% з вартості послуг з теплопостачання. Тільки завдяки заходам з економії нам вдається не піднімати тариф. На останньому засіданні виконавчого комітету було проголосовано протокольне доручення “Тепломіськтеплокомуненерго” вжити заходів про недопущення зростання тарифів, можливості проведення перерахунків і надати пропозиції, як можна зменшити ціну на теплопостачання для населення”, – каже Надал

Директор комунального підприємства “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрій Чумак повідомив, що це доручення до нього поки не прийшло, але підприємство готове його виконати. За його словами, тарифи для населення не підмінуть, тобто тернополяни платитимуть за тими ж тарифами, які встановили в 2018 році - 1455,68 гривень за 1 гігакалорію без ПДВ.

Нагадаю, з першого січня цього року мали зрости ціни на комунальні послуги: електроенергію, газ і теплопостачання. Вчора ж на засіданні Кабміну прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що Уряд планує запровадити державне регулювання цін на газ для населення на час карантину або до кінця опалювального сезону. За його словами, ціну можуть встановити близько 7-ми гривень за кубометр газу.

Що відомо

На початок