Зростуть тарифи – зростуть виплати: у соцзахисті пояснили, що буде із субсидіями сумчан

Зростуть тарифи – зростуть виплати: у соцзахисті пояснили, що буде із субсидіями сумчан

Зростуть тарифи – зростуть виплати: у соцзахисті пояснили, що буде із субсидіями сумчан
.

Усі, хто отримують субсидії, будуть отримувати їх надалі. Перерахунок зроблять автоматично без звернень. Про це розповіла директорка Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Людмила Мусіяка.

"154 тис. домогосподарств, які нині отримують житлові субсидії, будуть захищені при підвищенні цін тарифів. Відповідно до закону, за умови зміни цін тарифів на житлово-комунальні послуги, перерахунок субсидій здійснюється автоматично", – зазначила директорка департаменту соцзахисту.

Ті, хто не отримував субсидії, бо мав достатньо доходів, але за новими тарифами коштів буде не достатньо – можна подати документи зараз. Потрібна заява та заповнена декларація про доходи.

Куди подавати документи:

  • уповноваженим особам територіальних громад;
  • Центр надання адміністративних послуг;
  • структурний підрозділ територіальної громади, який визначений в кожній з територіальних громад;
  • жителям міст обласного значення: Суми, Глухів, Конотоп, Лебедин, Охтирка, Ромни, Шостка, – треба звестися до управлінь соціального захисту. Це можна зробити через електронний сервіс міністерства соціальної політики в розділі "Субсидії", заповнивши всі документи онлайн, не виходячи з дому. Також можна відправити заповнені документи поштою на адресу управління у своєму місті.

Протягом 2 тижнів держоргани мають погодити отримання субсидії, якщо немає супутніх ускладнень чи додаткових питань.

Зі слів Людмили Мусіяки, у кожному окремому випадку рішення надавати чи не надавати субсидію виносять індивідуально. Тобто, у двох родин може бути схожа ситуація, але одні отримують субсидію, а інші – ні. Тому директорка департаменту соцзахисту радить звертатися на "гарячу лінію" для отримання роз'яснень по своїй ситуації. Телефон "гарячої лінії": (0542) 77-99-55.

Що відомо

  • 29 грудня Суспільне розповідало, що для сумчан з 1 січня 2021 року подорожчає вода та чому підвищили тариф.
  • Постановами Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Кабінету міністрів з 1 січня піднято на 25% вартість за тепло для сумчан від "Сумитеплоенерго", майже вдвічі для населення піднято вартість за спожиту електроенергію, газ, в середньому, подорожчає на третину.
  • На Сумщині 10-го січня відбулися мітинги проти підвищення тарифів за комунальні послуги. Люди прийшли на центральні площі шести міст - Сум, Шостки, Конотопа, Охтирки, Глухова та Тростянця.
  • 11 січня відбувся ще один мітинг в центрі Сум проти підвищення тарифів.
На початок