У наземному електротранспорті в Харкові видають захисні маски літнім людям

У наземному електротранспорті в Харкові видають захисні маски літнім людям

У наземному електротранспорті в Харкові видають захисні маски літнім людям
. Суспільне Харків

З 12 січня у Харкові почали видавати маски у трамваях та тролейбусах. 10 тисяч масок купили за рахунок бюджету міста, ще приблизно стільки ж — за рахунок комунальних депо. Водії та кондуктори видають маски за потреби, переважно літнім людям.

Про це Суспільному розповів речник Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Це виключно для невеликої категорії пасажирів — людей похилого віку і дітей, які забули або втратили маску", — повідомив він.

Суспільне проїхалося кількома маршрутами. Так, на весь день водії трамвая №3 отримали 10 масок. За першу зміну водійка Наталя Настасенко роздала майже всі.

20 тисяч масок роздають у транспорті Харкова: як це відбувається
Наталія Настасенко, водійка трамвая. Суспільне Харків

"Коли звертається пасажир — або впустив маску, або не зміг придбати — ми видаємо. На вагон виходить десять масочок — це так, як екстрений випадок. Це не гуманітарна допомога.В основному всі в масках заходять. Підходять до вагона, одягають масочку і тоді сідають у трамвай", — пояснює водійка.

На восьмигодинну зміну у трамваї №8 отримали 30 масок, каже водійка Раїса Яцута. Наталія Мансур їхала третім тролейбусом. Каже: люди у салоні були без масок — ані масок не видали, ані зауваження не зробили.

"Довелося вийти з цього тролейбусу і пересісти на інший. Тому хотілося б, щоб всі користувалися тими засобами гігієни і безпеки, які у нас є", — каже пасажирка.

Скільки коштів з бюджету витратили на закупівлю масок, речник міськради не уточнив. Чи купуватимуть їх у подальшому, ще не вирішили.

Що відомо

  • 11 січня на сайті міськради з'явилося роз'яснення — даватимуть маски не всім, а тільки людям похилого віку.
  • За минулу добу на Харківщині зареєстрували смерть 10 пацієнтів з коронавірусом.
На початок