У Дніпрі Центр допомоги бійцям АТО може залишитися без приміщення

У Дніпрі Центр допомоги бійцям АТО може залишитися без приміщення

У Дніпрі Центр допомоги бійцям АТО може залишитися без приміщення
. Суспільне Дніпро

У Дніпрі Центр допомоги бійцям АТО та членам їхніх сімей Шевченківського району може залишитися без приміщення. Про це Суспільному Дніпро розповіла голова Центру Оксана Чалова.

У 2017 волонтерам виділили кімнату у будівлі Шевченківської районної ради. Тут протягом трьох років надають допомогу бійцям та їхнім родинам: консультують, направляють до відповідних інстанцій, надають юридичний супровід, допомогу психологів і реабілітологів. Також влаштовують освітньо-патріотичні, розважальні та спортивні заходи.

У зв'язку з ліквідацією районних рад будівля перейшла на баланс міської ради. Працівників центру попередили про те, що приміщення передадуть іншим структурам.

Іван Василенко повернувся з фронту у 2020 році. До війни жив у Луганську. По закінченню служби переїхав у Дніпро. Облаштуватися на новому місці, пройти реабілітацію та вирішити юридичні проблеми йому вдалося завдяки Центру допомоги бійцям АТО та членам їхніх сімей Шевченківського району.

"Допоміг мені центр з документами, з лікарнею. Також допомогли в особистому питанні, з юристами", - розповідає учасник бойових дій.

Допомагав Центр і родинам бійців.

"Вони душу віддавали нашим родинам. Свята влаштовували, дітей збирали. Новий рік, Масляна... Три роки поспіль ми ходили на ці свята. Чому їх закривають, я не розумію. На 7 році війни у нас все більше стає таких людей, сімей, загиблих. Хто ними опікуватиметься?" - розмірковує мати загиблого у 2014 році під Шахтарськом військовослужбовця Тетяна Жукова.

Працює центр за рахунок волонтерської та меценатської допомоги. За місяць, за словами Оксани Чалової, до них звертається близько 50 людей.

"Це було цікаво, це було необхідно і важливо для того, щоб ми об'єднувалися. Щоб відчували, що не один хлопець прийшов з війни, бо дівчат до нас мало зверталося, а що тут є однодумці, є люди, котрі його підтримують", - говорить голова Центру.

У зв'язку з ліквідацією районних рад волонтери можуть залишитися без приміщення. Подальша доля Центру допомоги бійцям АТО невідома.

Журналісти Суспільного Дніпро надіслали інформаційний запит до міської ради з питанням, чи передбачено надання альтернативного приміщення для Центру допомоги бійцям АТО та членам їхніх сімей Шевченківського району. Чекаємо на відповідь.

Читайте також

Понад пів тонни куті. Волонтери з Прикарпаття зібрали різдвяні смаколики бійцям на Схід

На початок