У Харкові пікетували коксовий завод — вимагали припинити роботу

У Харкові пікетували коксовий завод — вимагали припинити роботу

Доповнено
У Харкові пікетували коксовий завод — вимагали припинити роботу
. t.me/natsionalKharkiv

У Харкові пікетували Коксовий завод "Новомет". Учасники вимагали припинити роботу підприємства.

Про це Суспільному повідомив організатор акції Олександр Константінов.

На акцію зібралися біля входу на завод 9 січня о 10:00. За словами Константінова, завод не має дозволу на роботу, тож пікетувальники вимагають припинити його роботу. А апеляційна скарга, яку подав завод, Константінов вважає затягуванням процесу:

"6 січня коксовий завод подав апеляцію. Ми розуміємо, що це є намаганням затягувати питання призупинення діяльності заводу – саме тому ми вивели людей у перший вихідний після новорічних свят для того, щоб вони мали можливість показати своє ставлення до того, що відбувається у Харкові".

За підрахунками організаторів, вийшли приблизно 30 учасників.

У Харкові вийшли на пікет під коксовий завод
t.me/natsionalKharkiv

Учасники тримали плакат "Люди не щури — припиніть нас труїти". На мітингу були прапори політичних партій "Національний корпус", "Європейська солідарність", "Правий сектор" і стяги із гаслами проти діяльності коксового заводу.

За словами Константінова, акція тривала понад годину і закінчилася об 11:15, за цей час представники заводу до учасників не вийшли, представників влади також не було. Порядок охороняли поліцейські.

У Харкові вийшли на пікет під коксовий завод
t.me/natsionalKharkiv

"Ми вже збилися з рахунку, але це вже 15-16 пікет починаючи з серпня", — сказав Суспільному Константінов.

Речниця Нацполіції області Ольга Грабар повідомила, що акція пройшла без порушень громадського порядку, за дотриманням стежити шестеро поліцейських. За підрахунками поліції, на події були 30 людей.

Раніше Суспільне повідомляло, що коксовий завод "Новомет" подав апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного адміністративного суду щодо призупинення діяльності.

Що відомо

  • Державна екологічна інспекція у Харківській області просила суд застосувати до Коксового заводу "Новомет" заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю), оскільки у підприємства немає дозволів на викиди.
  • Представники заводу заперечували: стверджували про відсутність загрози для здоров'я людей, а також вказували на особливості виробництва, у випадку зупинки якого "порушуються всі пов’язані між собою технологічні процеси виробництва, які в свою чергу призводять до ризику вибуху".
  • Суд вирішив, що підприємство має тимчасово зупинити діяльність з виробництва коксу та кам'яновугільної смоли "до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами викидів".
  • 6 січня коксовий завод "Новомет" подав апеляційну скаргу на рішення Харківського окружного адміністративного суду щодо призупинення діяльності. Апеляційну скаргу розглядатиме Другий апеляційний адміністративний суд. Рішення набирає законної сили тільки після розгляду в апеляції.
Читайте також: Боротьба з коксохімом у Харкові. Як громада протистоїть викидам

На початок