Куди можна поїхати без візи з українським паспортом. Перелік країн

Куди можна поїхати без візи з українським паспортом. Перелік країн

Куди можна поїхати без візи з українським паспортом. Перелік країн
. Суспільне Тернопіль

Станом на початок 2021 року з українським паспортом можна в'їхати без візи у 130 країн світу.

Про це свідчать дані сервісу Henley & Partners, який формує міжнародний рейтинг 200 країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам.

Так, цьогоріч Україна розділила 41 місце з тихоокеанською країною Вануату, громадяни якої також можуть відвідувати 130 країн без візи.

Тим часом в українців не вимагатимуть візу на кордоні з деякими азійськими країнами (наприклад, Бангладеш, Камбоджа, Казахстан, Непал, Таїланд), країнами Карибського басейну (зокрема Барбадос, Домініканська Республіка, Ямайка, Сент-Вінсент і Ґренадіни), країнами американського континенту (зокрема Бразилія, Чилі, Коста-Рика, Мексика, Перу), країнами Європейського Союзу та Європи (крім Великої Британії), а також низкою країн Африки, Океанії та Середнього Сходу.

Країни, в які можуть поїхати українці без візи
Країни, в які можуть поїхати українці без візи. Скріншот

При цьому на першому місці в індексі паспортів залишається Японія, громадяни якої можуть безперешкодно відвідувати 191 країну світу або отримувати візу після прибуття. За нею йде Сінгапур зі 190 країнами, далі — Південна Корея і Німеччина, громадян яких пускають без візи у 189 країн світу.

Найгірше становище виявилося в Сирії, Іраку та Афганістану, громадянам яких не потрібна віза у 29-26 країн світу.

Що відомо

  • В Україні з 1 січня 2021 року зросла загальна вартість оформлення паспорта у формі картки, паспорта для виїзду за кордон та посвідок на тимчасове і постійне проживання.
  • Присвячений аналізу роботи авіаперевізників сервіс AirlineRatings склав щорічний рейтинг найбезпечніших авіакомпаній, а також тих перевізників, які є не лише безпечними, а й бюджетними.
  • За оптимістичним сценарієм авіаційний трафік відновиться лише за п’ять років. Утім, відновлення пасажирських авіаперевезень залежатиме від швидкості початку застосування вакцини проти COVID-19.
  • Кабмін ухвалив проєкт закону, який дасть українцям можливість подорожувати літаками в межах України за внутрішнім е-паспортом або е-паспортом для виїзду за кордон.
На початок