Українцям дозволять літати в межах країни за е-паспортом

Українцям дозволять літати в межах країни за е-паспортом

Українцям дозволять літати в межах країни за е-паспортом
.

Кабмін ухвалив проєкт закону, який дасть українцям можливість подорожувати літаками в межах України за внутрішнім е-паспортом або е-паспортом для виїзду за кордон.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Уряд розробив законопроєкт, яким пропонується надати українцям можливість подорожувати літаками в межах України, пред’являючи електронний паспорт або закордонний е-паспорт", – заявив Шмигаль.

Зокрема, передбачається змінити законопроєкт "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації", що дозволить використовувати при реєстрації на авіарейси в межах України відображення інформації з паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон в електронному вигляді у застосунку "Дія".

У Кабміні наголошують, що реалізація проєкту не потребує жодних бюджетних витрат, але матиме позитивний вплив на внутрішні авіаперевезення.

Що відомо

  • Мінцифри презентувало онлайн-паспорти в мобільному додатку "Дія" 22 квітня 2020 року.
  • Наразі кількість користувачів додатку "Дія" сягає 2 млн 300 тисяч.
  • Уряд офіційно прирівняв електронні документи у додатку "Дія" до паперових.Україна стала першою країною у світі, де можна користуватися цифровими паспортами без паперових чи пластикових аналогів.

На початок