Злякалися вибухів петард. Іванофранківці розшукують собак, які повтікали у новорічну ніч

Злякалися вибухів петард. Іванофранківці розшукують собак, які повтікали у новорічну ніч

Злякалися вибухів петард. Іванофранківці розшукують собак, які повтікали у новорічну ніч
. Facebook/Реєстр собак Івано-Франківська

Для кого свято, для кого клопіт - у новорічну ніч багато домашніх собак та бездомних, за якими наглядали небайдужі іванофранківці, повтікали, ховаючись від вибухів петард та пострілів феєрверків. Про це Суспільному Карпати розповіла волонтерка Катерина Вторак.

"Четверо-п'ятеро господарів собак написали мені особисто, просячи допомогти у пошуках домашніх улюбленців. Зверталися і до інших дівчат. Їм теж пишуть про зникнення тварин, - розповідає волонтерка. - Одна собака 31-го грудня о 21-й годині поступила в клініку з переломами двох задніх лап, вивихом передньої, переломом тазу та забоєм внутрішніх органів. Вона зараз знаходиться у медзакладі. Ми підозрюємо, що вона домашня. Її просто збили автомобілем, коли вона втікала від пітард".

Злякалися вибухів пітард. Іванофранківці розшукують собак, які повтікали у новорічну ніч
Злякалися вибухів пітард. Іванофранківці розшукують собак, які повтікали у новорічну ніч. Facebook/Реєстр собак Івано-Франківська

Катерина Вторак зауважує, що станом на сьогодні, двоє власників, які зверталися до неї, написали, що знайшли домашніх улюбленців.

Повтікали у новорічну ніч і бездомні песики, якими опікувалися іванофранківці.

"Так одразу не можна і порахувати. Багато бездомних втекло. У районі Коновальця жила безпритульна собачка. Її годували жителі будинку. Зараз тварини немає. Також шукаємо і бездомного песика, який жив на Симоненка. Люди для нього змайстрували будку і наглядали", - каже волонтерка.

Є собаки, які заблудилися і не можуть знайти свого помешкання, - просто гуляють по місту.

У Катерини Вторак вдома живе п'ять собак. Почувши вибухи петард на Новий рік, тварини на коліна дерлися, паніка у всіх була, зазначає жінка. І додає, що переважно домашні улюбленці втекли під час вечірньої прогулянки 31-го грудня, зачувши вибухи пітард.

Читайте також

На початок