“Сумитеплоенерго” змінить тариф після укладання договорів із споживачами

“Сумитеплоенерго” змінить тариф після укладання договорів із споживачами

“Сумитеплоенерго” змінить тариф після укладання договорів із споживачами
. Суспільне Суми

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, переглянула тариф на опалення та гарячу воду для "Сумитеплоенерго". З початку 2021 року ціна на ці послуги для населення зросте на 25%.

Одна гігакалорія коштуватиме на 163 грн більше й ціна складе 815 грн 29 коп.

Тарифи на виробництво тепла (без ПДВ)

  • Діючий тариф - 652,28 грн за 1 Гкал
  • Тариф на 2021 р. - 815, 29 грн за 1 Гкал

Як пояснили у "Сумитеплоенерго" листом, тариф зміниться з 1 січня не автоматично, а тоді, коли будуть укладені зі споживачами нові договори про надання послуг з постачання теплової енергії.

За інформацією речниці товариства Вікторії Харченко, на зміну тарифу вплинула нова ціна газу, яка зросла на понад 720 грн за 1000 куб. метрів. У структурі тарифу на виробництво теплової енергії складова газу - 18,4%.

Ціна газу АТ "НАК "Нафтогаз" (без ПДВ)

  • Діючий тариф - 5375,37 грн. за 1000 куб. м
  • Тариф на 2021 р. - 6103,1 грн. за 1000 куб. м

Також на тариф вплинули збільшення плати за розподіл природного газу, перегляд тарифів на електроенергію та її розподіл, зростання тарифу на централізоване водопостачання, збільшення зарплат.

Нині послуга з централізованого постачання надається за старими договорами, говорить голова правління Асоціації ОСББ "Сумщина" Роман Гученко.

"НКРЄКП затвердила тариф на тепло для ТОВ "Сумитеплоенерго" на постачання теплової енергії. Тобто, це нова послуга, це комунальна послуга відповідно до нового закону "Про житлово-комунальні послуги", яку на сьогоднішній день Теплоенерго не надає", - говорить Гученко.

Він також розповів, що за законом № 2458, який вносить зміни до відповідних законодавчих актів, новий договір буде публічний і до нього можна буде приєднатися автоматично. "Коли люди або підпишуть або автоматично приєднаються до нового договору і Теплоенерго буде надавати нову послугу, тоді вони зможуть застосувати відповідний тариф", - вважає він.

Що відомо

  • "Сумитеплоенерго" обслуговує майже 1000 житлових будинків по місту, решту (близько 300) – Котельня північного промвузла. Тариф їй встановлює виконавчий комітет Сумської міськради.
На початок