Суд наклав арешт на майно лідера "Партії угорців України". Він перебуває за кордоном — Йосип Борто

Суд наклав арешт на майно лідера "Партії угорців України". Він перебуває за кордоном — Йосип Борто

Суд наклав арешт на майно лідера "Партії угорців України". Він перебуває за кордоном — Йосип Борто
. Ілюстративне фото/УНІАН

Закарпатський апеляційний суд наклав арешт на майно, вилучене під час обшуку у лідера "Партії угорців України КМКС" Василя Брензовича. Про це повідомила пресслужба Закарпатського апеляційного суду. Таке рішення ухвалили, бо майно є речовими доказами у кримінальному провадженні.

Василь Брензович наразі перебуває за кордоном, — Йосип Борто

За словами керівника Закарпатської організації КМКС Йосипа Борто, наразі Василь Брензович перебуває за кордоном на лікуванні. Про це він повідомив у коментарі Суспільному. "Ми поки що не маємо на руках рішення апеляційного суду, тому не знаємо, чи суд наклав арешт тільки на ті речі, які забрали під час обшуків. Наскільки ми зрозуміли, наклали арешт тільки на ті предмети, які є доказами у справі. Сам Василь Брензович перебуває за кордоном на лікуванні. Чи повідомляли його про це – не знаю", — розповів представник Партії угорців України.

На запитання, чи мав право Василь Брензович виїжджати за межі України під час розслідування, Йосип Борто відповів: "Коли він виїхав, його пропустили на кордоні. Значить, не було ніякої заборони на виїзд. Він виїхав з України відразу після обшуків. Це дуже вплинуло на його здоров’я. Звичайно, коли людину звинувачують у такій серйозній справі безпідставно, то будь-хто це переносить нелегко: морально, психологічно і, звичайно, фізично", — повідомив Йосип Борто.

Кореспонденти Суспільного телефонували і самому Василю Брензовичу — абонент перебуває поза зоною.

Експерт з українсько-угорських питань на Закарпатті Дмитро Тужанський з приводу накладення арешту сказав, що арештували не все майно Василя Брензовича, а лише на майно, яке вилучили і яке є речовими доказами.

"На основі них, власне, будується справа і можлива підозра проти Василя Брензовича і як речові докази на це майно накладено арешт. Дуже важливо розуміти, що йдеться не про якесь гучне, важливе чи безпрецедентне рішення чи просування справи", — сказав Дмитро Тужанський.

За його словами, насправді йдеться про суто технічне рішення суду.

Що відомо

На початок