У Британії заборонять виставляти шкідливу їжу на касах супермаркетів

У Британії заборонять виставляти шкідливу їжу на касах супермаркетів

У Британії заборонять виставляти шкідливу їжу на касах супермаркетів
. Ілюстративне фото, Unsplash

Супермаркетам у Великій Британії заборонять виставляти на касах їжу і напої з високим вмістом жиру, солі або цукру. Також уряд заборонить для таких продуктів промоакції формату "отримай другий безкоштовно".

Як пише The Guardian, обмеження почнуть діяти не раніше квітня 2022 року, після того, як будуть затверджені в ході консультацій.

Обмеження поширюються і на онлайн-магазини. Їм заборонять ставити посилання або банери з продажем нездорової їжі на головній сторінці, а також на сторінках оформлення замовлення або оплати. А ресторани більше не зможуть пропонувати безкоштовні солодкі напої.

Читайте також: Вчені розповіли, які продукти погіршують пам'ять

Заборона на промоакції поширюється тільки на великі роздрібні точки торгівлі, в яких працює більше 50 осіб, і до закладів площею понад 185,8 квадратних метрів. Виняток становлять спеціалізовані магазини, наприклад, кондитерські.

До нездорової їжі уряд відніс шоколад, солодощі, чіпси, безалкогольні, солодкі молочні або соковмісні напої, торти, випічку і пудинги, печиво, пластівці для сніданку, йогурти, піцу, а також готові страви для швидкого приготування.

В уряді заявили, що ожиріння — одна з найсерйозніших довгострокових проблем охорони здоровʼя Сполученого Королівства. В Англії у 63% дорослих є надмірна вага або ожиріння. Серед випускників шкіл цей показник становить приблизно 33%.

Глава відділу політики Diabetes UK Хелен Кірран сказала, що обмеження будуть "позитивним кроком на шляху до того, щоб допомогти людям по всій Великобританії зробити більш здоровий вибір, коли справа стосується продуктового магазина".

Що відомо

  • У Великій Британії заборонять акції "другий товар у подарунок", які стосуватимуться нездорової їжі. Уряд країни вживає таких заходів у рамках боротьби з проблемою ожиріння.
На початок