Полтавська ТВК остаточно оголосила, хто проходить у міськраду: чи змінився список депутатів

Полтавська ТВК остаточно оголосила, хто проходить у міськраду: чи змінився список депутатів

Полтавська ТВК остаточно оголосила, хто проходить у міськраду: чи змінився список депутатів
.

Полтавська міська ТВК вчергове зібралася на засідання і через 2 місяці після місцевих виборів оголосила повторно остаточний протокол щодо результатів голосування за депутатів до Полтавської міськради. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Після перерахунку голосів Шевченківською районною у Полтаві комісією список депутатів, які пройшли до міськради змінився. Це стосується обранців від партії «Слуга народу». Замість В’ячеслава Тютюнника туди проходить Марина Пілатова. Про це повідомили на засіданні Полтавської міської ТВК 23 грудня близько другої години ночі.

Полтавська ТВК остаточно оголосила, хто проходить у міськраду: чи змінився список депутатів
Члени Полтавської міської ТВК. Суспільне. Полтава

«Далі ми публікуємося у газеті «Полтавський вісник». Після публікації на наступну добу депутати приносять нам заяви на реєстрацію. Протягом п’яти днів у нас термін для того, щоб зареєструвати депутатів, які приноситимуть заяви. І коли у нас буде 28 заяв, тобто 28 постанов, ми будемо скликати першу сесію», - повідомила голова Полтавської міської ТВК Алла Назаренко.

Загалом же цю каденцію у Полтавській міськраді представлятимуть 42 депутати від 7 політсил:

1. Партія "За майбутнє" - 10 депутатів;

2. Партія "Слуга народу" - 9 депутатів;

3. Партія "Європейська солідарність" - 6 депутатів;

4. Партія "Рідне місто" - 6 депутатів;

5. Партія "Опозиційна платформа "За життя" - 4 депутати;

6. "Партія простих людей" - 4 депутати;

7. Партія "Свобода" - 3 депутати.

У Полтаві майже 2 місяці не могли встановити остаточні результати виборів депутатів до міської ради. Це тому, що тривали суди. Приміром, полтавець Андрій Шугов 1,5 тижні тому позивався проти Шевченківської районної у Полтаві ТВК. Остання, на його думку, неправильно перерахувала бюлетені із однієї з виборчих дільниць і просив перерахувати. Суд задовольнив позов. Та згодом полтавець відмовився від нього.

9 грудня Шевченківська районна у Полтаві комісія перерахувала документи та склала протокол голосування. Зробила це на вимогу суду, бо після місцевих виборів із однієї з дільниць понад 600 бюлетенів щодо голосування за депутатів Полтавської міської ради помилково відвезли не на ту територіальну виборчу комісію. Через це голосів не врахували. Позови щодо незаконності такого рішення подавав спочатку кандидат у депутати від «Слуги народу» Віталій Сьомік, а згодом член громадської організації Андрій Шугов.

Самі ж місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Обирали депутатів до рад різних рівнів, а також очільників громад. У міській ТВК вперше підбили підсумки виборів депутатів до Полтавської міської ради ще 6 листопада.

На початок