Угоду з продажу готелю «Слов’янський», що у Новгороді-Сіверському, розірвуть

Угоду з продажу готелю «Слов’янський», що у Новгороді-Сіверському, розірвуть

Угоду з продажу готелю «Слов’янський», що у Новгороді-Сіверському, розірвуть
. ФОТО: Privatization.gov.ua

Угоду з продажу готелю «Слов’янський», що у Новгороді-Сіверському, розірвуть. Про це Суспільному телефоном сказав заступник начальника регіонального Фонду держмайна України Валерій Йовенко. Причина - переможець аукціону з продажу готелю Роман Кійовський так і не сплатив гроші.

Сам покупець пояснив, що від купівлі готелю не відмовляється.

"Ні, ні, ні в якому випадку. Це моя ідея, до якої я йшов. Ми у добровільному порядку розриваємо договір. Нас затримав фінмоніторинг, банк затримав. Перевіряють походження коштів», - каже переможець аукціону з продажу готелю «Слов’янський» Роман Кійовський".

Валерій Йовенко сказав, що про проведення фінмоніторингу Романа Кійовського попереджав завчасно ще у липні, і в нього був час для переведення грошей. Тепер договір з переможцем розірвуть і новий аукціон проведуть приблизно на початку лютого 2021 року. А майже 3 мільйони гривень, які покупець сплатив як гарантійний внесок, підуть до держбюджету.

«Через несплату вартості готелю в розмірі 29 мільйонів покупець вже на сьогодні втрачає 2 мільйони 900 тисяч гарантійного внеску. Вони будуть спрямовані до державного бюджету. І йому буде нарахований 1 мільйон 700 тисяч гривень пені, яку ми будемо стягувати в судовому порядку», - сказав заступник начальника регіонального Фонду держмайна України Валерій Йовенко.

Роман Кійовський сказав, що візьме участь у наступному аукціоні в лютому.

Нагадаємо, готель «Слов’янський» з четвертої спроби продали на аукціоні «Prozorro» за 28 мільйонів 800 тисяч гривень. Покупець був один - товариство «Ворлд Стар», яке було створене спеціально під купівлю готелю. Як пояснив Кійовський, купили готель з четвертої спроси, бо на перших торгах чекали зниження ціни, стартова ціна була вдвічі вищою - 58 мільйонів, а на наступні торги не встигли подати документи.

Читайте також:

Андрій Волков тимчасово очолив стадіон Гагаріна у Чернігові

На початок