Новий власник готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському розповів про свої плани

Новий власник готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському розповів про свої плани

Новий власник готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському розповів про свої плани
. Суспільне: Чернігів

Десятки мільйонів інвестицій, будівництво панорамного ресторану з видом на Спасо-Преображенський монастир, створення туристичних маршрутів. Такі плани на готель «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському у його новогого власника Романа Кійовського.

Сьогодні, 15 вересня, Роман Кійовський придбав готель на аукціоні за 28 мільйонів 800 тисяч гривень. Як каже чоловік - ідея купити «Слов’янський» з’явились у нього 5 років тому.

За його словами, однією з причин придбати готель «Слов’янський» був вид на тисячолітній монастир.

Роман Кійовський, новий власник готелю «Слов’янський», показує вид з вікна президентського номера.

Вид з вікна президентського номера готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському
Вид з вікна президентського номера готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському. Суспільне: Чернігів

У 2004 році готель відкривали три президенти Кучма, Лукашенко і Путін. Цей номер оглядали, хоч і не зупинялись в ньому. Власник каже, тут особливо змінювати нічого не буде, щоб не порушувати атмосферу.

«Це було для історичної зустрічі побудовано, я думаю воно так і залишиться, бо це історія – її перекреслити неможливо. Номер дві з половиною тисячі гривень. Дуже гарний, що тут міняти, нема чого. Це є класика, яка зажди в тренді.»

У готелі всього тридцять номерів. З 2004 року в них нічого не змінювали. Роман Кійовський каже, зміни в номерах будуть тільки косметичні.

Президентський номер готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському
Президентський номер готелю «Слов’янський» у Новгороді-Сіверському. Суспільне: Чернігів

Серед змін, яких зазнає комплекс – розширення існуючого ресторану, а саме будівництво нового панорамного майданчика.

Щоб залучити більше туристів, власник планує відкрити нові туристичні маршрути.

«Буде два маршрути. Один – історичні місця Чернігів-Новгород-Сіверський, а другий маршрут буде зелений – це мандрівка на велосипедах.»

Роман Кійовський родом з Чернівецької області, має готельний бізнес за кордоном. Товариство з обмеженою відповідальністю «ВОРЛД СТАР (Н.С)», яке виграло у тендері з продажу готелю, створене два місяці тому. Роман каже, створив його спеціально під купівлю «Слов’янського».

«Фірма зареєстрована в Новгороді-Сіверському. Податки всі будуть сплачені в місцевий бюджет. Це ніякий не офшор», - пояснює Роман Кійовський.

Скорочень персоналу не буде, каже Кійовський, навпаки будуть набирати людей на роботу. Стосовно розміщення в готелі Ігрових автоматів відповів так.

«3акон є. якщо це буде приносити інтерес цьому регіону, буде приносити інтерес нам. Буде прораховано, що це вигідно – можливо і це.»

Роман Кійовський каже, завжди, коли приїжджав до Новгорода-Сіверського зупинявся в Слов’янському, а 5 років тому в нього виникла в ідея - купити готель.

Нагадаємо, готель «Слов’янський» з четвертої спроби продали на аукціоні «Prozorro» майже за 29 мільйонів гривень. Покупець був один - товариство «ВОРЛД СТАР (Н.С)». Як пояснив Кійовський, купили готель з четвертої спроси, бо на перших торгах чекали зниження ціни, стартова ціна була вдвічі вищою - 58 мільйонів, а на наступні торги не встигли подати документи.

Читайте також:

"Паркова зона чи експозиція літаків: у Чернігові розглядають варіанти зеленої зони на Льотній"

На початок