Під загрозою закриття: у 15-й сумській школі почали встановлювати сигналізацію

Під загрозою закриття: у 15-й сумській школі почали встановлювати сигналізацію

Під загрозою закриття: у 15-й сумській школі почали встановлювати сигналізацію
. Вікіпедія

У сумській школі № 15 з 8 січня почали встановлювати пожежну сигналізацію. Строки виконання робіт – 60 днів. Про це 14 січня розповів представник школи у суді, що слухає позов рятувальників до навчального закладу.

"Це лист щодо зміни призначення грошових коштів – 1,1 млн грн, які спрямовуються на встановлення пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу. Лист щодо виділення 478 тис. на встановлення системи протипожежного захисту у школі, лист виконкому, де зазначено, що на галузь освіти обраховано видатки в сумі 1,6 млн грн", - сказав представник відповідача Дмитро Шевченко.

Після долучення документів про облаштування сигналізацією школи, суд вирішив зробити перерву. Наступне засідання призначили на 29 січня.

Тоді ж рятувальники мають представити свою позицію, оскільки цього разу їх не допустили до участі. Відмовили також і третій стороні - представникам управління освіти. За словами судді, представництво в державних органах здійснюється виключно адвокатами.

Як відомо:

  • Позов рятувальники подали після перевірки, коли виявили порушення норм протипожежної безпеки. Основні претензії рятувальників стосуються відсутності автоматизованої пожежної сигналізації та системи захисту від блискавки.
  • 28 грудня 2019 року Сумський окружний адміністративний суд вирішив закрити сумську третю школу через відсутність в ній протипожежної сигналізації. Позов про це подавало управління ДСНС України у Сумській області наприкінці жовтня. Управління освіти буде оскаржувати це рішення.
  • 24 грудня депутати Сумської міської ради проголосували бюджет міста на 2020 рік, у ньому прописали понад 6 мільйонів гривень на встановлення сигналізації у семи закладах: у двох садочках і п’яти школах, у тому числі у школі №3 та школі №15.
На початок