Очільника Менської місцевої прокуратури, підозрюваного в ДТП з 2 загиблими, не звільнили з посади

Очільника Менської місцевої прокуратури, підозрюваного в ДТП з 2 загиблими, не звільнили з посади

Очільника Менської місцевої прокуратури, підозрюваного в ДТП з 2 загиблими, не звільнили з посади
. ФОТО: Сусіди. Сіті

Прокурор Дмитро Столярчук, підозрюваний у вчиненні ДТП з двома загиблими, досі очолює Менську місцеву прокуратуру. Про це сказав керівник прокуратури області Сергій Василина 22 грудня під час прес-конференції. Рішення про відсторонення Дмитра Столярчука може прийняти або ж Генеральний прокурор, або ж суддя за клопотанням слідчого.

«Але мені не відомо, щоб слідчий або прокурор зверталися до суду з цього приводу. Ми провели службове розслідування за вказаним фактом. Не зважаючи на те, що проводиться досудове розслідування, надали оцінку тим подіям, винайшли порушення у Кодексі честі. Знайшли порушення вимог трудового законодавства. За результатами службового розслідування, мною було направлено дисциплінарну скаргу про притягнення особи до відповідальності. Її направлено до комісії Генпрокуратури, за її результатами буде прийняте рішення», - каже Сергій Василина.

З його слів, це може бути і догана, і відсторонення, - на розсуд комісії, Так чи інакше, комісія буде приймати це рішення. На результати, каже Сергій Василина, варто чекати наступного року.

Нагадаємо, 2 листопада близько 9:30 ранку біля селища Березна Менського району зіштовхнулися два легковики: водій за кермом Acura TLX виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автівкою ВАЗ. Водій та пасажир ВАЗу загинули на місці події. Пасажирці ВАЗу був 31 рік, у неї залишилася 9-місячна дитина.

За кермом «Acura» був керівник Менської місцевої прокуратури Дмитро Столярчук. В результаті ДТП травм не отримав. 4 листопада Голосіївський районний суд Києва лишив його під вартою на два місяці без права внесення застави. Розслідування проводить Державне бюро розслідувань. За фактом аварії відкрили кримінальне провадження за статтею «порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть людини». Максимальна санкція статті – 10 років позбавлення волі.

Дивіться також:

На початок