Кабмін розгляне закриття сполучення з Великою Британією найближчим часом

Кабмін розгляне закриття сполучення з Великою Британією найближчим часом

Ексклюзивно
Кабмін розгляне закриття сполучення з Великою Британією найближчим часом
. УНІАН

Уряд найближчим часом може розглянути питання про закриття авіасполучення з Великою Британією через виявлений там новий штам збудника COVID-19.

Про це у коментарі Суспільному повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді Василь Мокан.

"Це питання на позачерговому засіданні, яке вже відбулось зранку, не розглядалося, але існує ймовірність проведення ще одного позачергового засідання, можливо, і стосовно питання по Великій Британії", – розповів він.

За словами Мокана, на ранковому засіданні це питання обговорювалося у форматі урядової наради у загальній формі.

"Зрозуміло, що якщо більшість країн Європи закривають авіасполучення з Великою Британією тимчасово на 48 годин, то є ймовірність і ризик того, що якщо у нас авіасполучення буде відкрите, новий штам може потрапити на територію України. Зрозуміло, що в уряді зараз це питання опрацьовують, і найближчим часом може бути ухвалене відповідне рішення", – зазначив він.

При цьому Мокан зауважив, що Кабмін поки що не призначив день і час наступного позачергового засідання.

Що відомо

  • У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу, який, за словами прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона, може бути на 70% заразнішим, ніж вже відомий.
  • Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метью Генкок попередив, що ситуація з новим штамом COVID-19 вийшла з-під контролю через його швидке поширення.
  • Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про посилення з 20 грудня карантинних обмежень у Лондоні та на південному сході Англії через сплеск захворювань на COVID-19 та появу нового штаму вірусу.
  • Посольство України у Великій Британії рекомендує громадянам тимчасово утриматися від подорожей до Лондона та південно-східної Англії, через швидке поширення нового штаму.

На початок