25 років поспіль бере участь у фестивалі "Червене вино" Йосип Машіка

25 років поспіль бере участь у фестивалі "Червене вино" Йосип Машіка

25 років поспіль бере участь у фестивалі "Червене вино" Йосип Машіка
. Оригінальне

Персональну нагороду на ювілейному фестивалі «Червене вино» отримав Йосип Машіка. Це диплом першого учасника фестивалю з 1996 року. З того часу винороб бере участь у кожному «Червеному вині».

Фото 1996 року. На ньому перший фестиваль «Червене вино» в Мукачеві. Йосип Машіка згадує, тоді 45-річним побачив оголошення про започаткування заходу в газеті і одразу вирішив брати участь.

ЙОСИП МАШІКА, винороб

«Зібрав своє вино в посуд. І в центрі міста Мукачево, де площа Кирила і Мефодія, принесли свої столики. І там пройшов перший фестиваль. Першого разу було близько 30 учасників. Ніхто не знав, що фестиваль «Червене вино» буде вже 25-тий»

Чоловік все життя працював токарем. Розповідає, виноробством займався його батько.

ЙОСИП МАШІКА, винороб

«Мене також це цікавило. Коли чоловік старий, хочеш йому допомогти. Придивляєшся. Ще коли характер дозволяє. З вином – це дуже велика робота. Подивіться, це не по стародавньому, вже треба по європейськи робити. Вина мають бути прозорі.

Своєю «правою рукою» Йосип називає дружину Єлизавету. Вони одружені 40 років, 25 з яких жінка разом з чоловіком бере участь у фестивалі. До 55 Дня народження Йосип зробив вино для дружини з назвою «ЕВМ-55».

ЄЛИЗАВЕТА МАШІКА, дружина

«Мій чоловік завжди старається мене здивувати. Щось таке зробити, щоб мені було приємно. Займаємося своєю виноробною справою, допомагають нам діти, допомагають нам всі, щоб було добре. Ми старіємо, ми не йдемо до молодості. Вже винороби молоді приходять»

Йосип Машіка розповідає, не планує на майбутнє, тому не знає, чи далі буде брати участь у фестивалі. Але залишиться задоволеним від 25 –річного досвіду в цій справі.

На початок