Байден вперше в історії США призначить в адміністрацію представницю корінних народів

Байден вперше в історії США призначить в адміністрацію представницю корінних народів

Байден вперше в історії США призначить в адміністрацію представницю корінних народів
. The Washington Post

Обраний президент США Джо Байден 17 грудня обрав на посаду керівниці Департаменту внутрішніх справ конгресвумен, представницю корінних народів Америки Деб Хааланд.

Як пише The Washington Post, для США вибір нового президента-демократа є історичним, оскільки ніхто з корінних народів ніколи не був керівником в адміністрації.

"Такі як я ніколи не були секретарями в адміністрації або на чолі Департаменту внутрішніх справ. Я рішуче стоятиму за інтереси нас усіх, нашої планети і наших захищених земель", — написала Хааланд у Twitter після оголошення її кандидатури командою Байдена.

Видання зазначає, що адміністрація майбутнього президента має намір просувати шляхи розв'язання національних екологічних проблем і допомагати американцям, які постраждали від токсичного повітря і забруднених земель.

Деб Хааланд народилася у 1960 році в Арізоні, є членкинею Палати представників США. Її кандидатуру ще має затвердити Сенат.

Що відомо

  • Переможець президентських виборів у США Джозеф Байден призначить головою своєї пресслужби колишню офіційну представницю Держдепу Дженніфер Псакі. Всі інші ключові посади у пресслужбі отримають ще 7 жінок.
  • Людьми року за версією журналу Time стали обраний президент США Джозеф Байден та його віцепрезидентка Камала Гарріс.
  • У США 3 листопада відбулися вибори, на яких американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 представників Сенату і 13 губернаторів штатів і територій.
  • Нова Зеландія 1 листопада призначила міністеркою закордонних справ Нанаю Махуту з корінного населення маорі. Жінка займається політикою 24 роки та носить традиційне татуювання на підборідді.

Читайте також

Віцепрезидентка Байдена. Хто така Камала Гарріс

На початок