Суд у справі про обвал гуртожитка у Чернігові: Николенка звинувачують у службовій недбалості

Суд у справі про обвал гуртожитка у Чернігові: Николенка звинувачують у службовій недбалості

Суд у справі про обвал гуртожитка у Чернігові: Николенка звинувачують у службовій недбалості
. Суспільне: Чернігів

3 грудня в Апеляційному суді міста відбулися дебати у справі про обвал гуртожитку на вулиці Попудренка. У службовій недбалості обвинувачують тодішнього начальника комунального підприємства «Новозаводське» Вячеслава Николенка. Зараз він керівник «Міськсвітла». Прокуратура оскаржує в апеляції рішення Новозаводського суду, який визнав Николенка невинуватим.

Причиною обвалу захисник обвинуваченого назвав засипання яру біля будинку у 1996-1999 роках, що призвело до підтоплення його підвалу. А також недоліки в будівництві самої конструкції.

«Зрозуміло, що зацікавленими в засипанні яру були особи, що планували на його місці побудувати будинки. Дивує чому мешканці після незаконного засипання яру не зверталися зі скаргами до архітектурно-будівельної інспекції. Якщо б це було своєчасно виявлено і усунуто або невідкладно проведені роботи по відведенню стічних вод в каналізацію чи інше місце подалі від гуртожитку, він не обвалився би», - заявив захисник обвинуваченого Сергій Копейкін.

З такою думкою не погоджується прокурор Роман Єременко. Він просить суд скасувати рішення Новозаводського суду від 16 серпня 2019 року та постановити новий вирок, який визнає вину Николенка та позбавить його волі на 4 роки. Також прокурор просить суд позбавити обвинуваченого права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративних функцій на 3 роки.

Прохання прокурора просять задовольнити і потерпілі.

Рішення Чернігівський апеляційний суд озвучить 4 грудня.

Читайте також:

"У Чернігові мешканці зруйнованого гуртожитку не отримали компенсацій"

На початок