"Зоря" обіграла "Лестер", але вилетіла з Ліги Європи

"Зоря" обіграла "Лестер", але вилетіла з Ліги Європи

"Зоря" обіграла "Лестер", але вилетіла з Ліги Європи
. AP Images

"Зоря" за тур до кінця групового етапу втратила шанси на вихід в плей-оф раунд.

Перед матчем п'ятого туру проти "Лестера" "Зоря" зберігала мінімальні шанси на вихід з групи Ліги Європи. Українському клубу потрібно було вигравати у "Лестера", а також сподіатися на те, що АЕК відбере очки вдома у "Браги".

У першому таймі матчу в Запоріжжі команди голів не забивали, а більше атакувала саме "Зоря". Після перерви моментів стало більше: "Лестер" перехопив ініціативу, але "Зоря" не давала створювати вкрай небезпечні моменти.

Читайте також: "Зоря" розгромила АЕК в гостях та здобула першу перемогу у Лізі Європи

На 81-й хвилині на заміну вийшов іранець Аллах'яр Сайядманеш - і уже за три хвилини він забив гол у ворота "Лестера". Сайядманеш замкнув з кількох метрів простріл на дальній штанзі після комбінації "Зорі" - 1:0.

На останніх секундах матчу "Лестер" створив небезпечний момент, але воротар "Зорі" відбив удар з-за меж штрафного. Відповідно, перемога "Зорі" з рахунком 1:0.

Однак незважаючи на перемогу, "Зоря" втратила шанси на продовження боротьби у Лізі Європи. "Брага" на виїзді обіграла АЕК з рахунком 4:2 - португальці набрали 10 очок, в українців - 6 перед останнім туром.

Ліга Європи. Група G. П'ятий тур

"Зоря" (Україна) - "Лестер" (Англія) 1:0

Голи: Сайядманеш, 84

АЕК (Греція) - "Брага" (Португалія) 2:4

Турнірна таблиця

  1. "Лестер" (Англія) - 10 очок, 12:5
  2. "Брага" (Португалія) - 10 очок, 12:10
  3. "Зоря" (Україна) - 6 очок, 6:9
  4. АЕК (Греція) - 3 очки, 7:13
На початок