Бюджет Прикарпаття недовиконали на 27 мільйонів гривень

Бюджет Прикарпаття недовиконали на 27 мільйонів гривень

Бюджет Прикарпаття недовиконали на 27 мільйонів гривень
. unsplash.com

Станом на перше грудня, бюджет Івано-Франківської області у 2020-му році недовиконаний на майже 27 мільйонів гривень. Про це Суспільному Карпати повідомив голова бюджетної комісії з питань соціально-економічного розвитку та інвестицій облради Назарій Іванів.

"Другого грудня розпочалися перші слухання з головними розпорядниками бюджетних коштів. На сьогоднішній день, ми бачимо виклики з виконанням бюджету поточного року. Якщо брати дані станом на перше грудня, ми недовиконуємо бюджет майже на 27 мільйонів гривень", - каже Іванів.

За його словами, саме пандемія вплинула на наповнення до обласного бюджету, оскільки основні платники були не в змозі сплачувати податки в повному обсязі.

"Якщо аналізувати обласний бюджет, найбільша прогалина - в екологічному податку. Недоотримали близько 40 мільйонів гривень. Я вище сказав про цифру 27 мільйонів. Так, дійсно, по дечому перевиконали, по дечому недовиконали. Є недопоступлення податку з доходів фізичних осіб. Ті основні підприємства, як "Укрнафта", "Уніплит", "СВІСС Кроно", якщо не були зайняті підприємства, вони не змогли заплатити такі податки, які були заплановані", - розповідає голова бюджетної комісії з питань соціально-економічного розвитку та інвестицій Назарій Іванів.

Зараз в обласній раді працюють над реформуванням бюджету 2021 року.

На початок