Дорожче ніж планували: у Хмельницькому на вбиральню у парку Шевченка виділять додаткові кошти

Дорожче ніж планували: у Хмельницькому на вбиральню у парку Шевченка виділять додаткові кошти

Дорожче ніж планували: у Хмельницькому на вбиральню у парку Шевченка виділять додаткові кошти
. Фото: Суспільне Поділля

Під час будування інклюзивної громадської вбиральні, вартість робіт здорожчала на 10 відсотків. Тому з міського бюджету, щоб покрити усю вартість робіт виділять близько 220 тисяч гривень. Про це Суспільному розповів начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Василь Новачок.

За його словами, наразі, на будівництво з міського бюджету витралили 2 мільйони 200 тисяч гривень. Але ця сума є неостаточною.

Будувати вбиральню почали у 2018 році. Відкрили у жовтні, проте досі об’єкт не зданий в експлуатацію.

"Об’єкт будувався весь 2020 рік і в ході будівництва виникали додаткові роботи. Ті додаткові роботи оплачені не були, адже в бюджеті кошти на то були непередбачені. Зараз, ми сподіваємось на цьому тижні буде сесія міської ради, на якій передбачать кошти на додаткові роботи, щоб ми змогли їх повністю оплатити та здати в експлуатацію", - каже Василь Новачок.

Громадська вбиральня у сквері Шевченка є інклюзивною. За словами Василя Новачка, у середині окрім туалету, облаштовано кімнату матері і дитини, з пеленальним столиком та бойлером з гарячою водою. Також є 10 кабінок чоловічих та жіночих.

"Туалет, який був раніше, був підвальний, дуже незручний, абсолютно не інклюзивний, не відповідав ніяким санітарним нормам, був в напівзруйнованому стані", - говорить посадовець.

Наразі вхід у вбиральню безкоштовний, але це тимчасово, поки об’єкт не здадуть в експлуатацію, додає Василь Новачок.

"Ми не можемо порахувати та впровадити плату за вхід. Сподіваюсь, що у січні наступного року ми її на виконавчому комітеті затвердимо. Чому це так необхідно? Тому що туалет дуже якісний, гарний і на жаль дуже багато туди заходить осіб, які ведуть асоціальний спосіб життя і його руйнують. Тому плата за вхід, і людина яку б ту плату приймала частково б тих людей звідти відсікла", - каже Василь Новачок.

За його словами, вхід у вбиральню буде коштувати близько п'яти гривень.

Читайте також

На початок