Сніг і плюсова температура. Якою буде погода у грудні

Сніг і плюсова температура. Якою буде погода у грудні

Сніг і плюсова температура. Якою буде погода у грудні
. УНІАН

Синоптики Гідрометеорологічного центру прогнозують теплішу, ніж зазвичай, погоду у грудні й звичайну для першого зимового місяця кількість опадів.

"Середня місячна температура передбачається від 3 морозу до 2° тепла (в Криму до 4° тепла), що на 1-1,5° вище середніх багаторічних значень", — йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

Згідно з ним, місячна кількість опадів очікується 32-82 мм, на Закарпатті та в горах Криму до 108-132 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Яка погода у грудні зазвичай

У відомстві нагадали, що середня місячна температура повітря складає 0-4° морозу, у південній частині місцями 1-3° тепла.

"Абсолютний максимум температури повітря становить 10-18° тепла, у південній частині та на Прикарпатті місцями 19-20°, в Криму до 25°. Абсолютний мінімум — 21-37° морозу, у південних областях 17-28° морозу", — зауважили синоптики.

При цьому середня місячна кількість опадів складає 33-67 мм, на Закарпатті та місцями в гірських районах 62-142 мм. На більшій частині території України утворюється сніговий покрив, лише на крайньому півдні він встановлюється не кожного року.

У грудні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг — тумани та ожеледь.

Що відомо

На початок