Понад 30 тернополян здали донорську кров, щоб допомогти травмованим дітям з Угринова

Понад 30 тернополян здали донорську кров, щоб допомогти травмованим дітям з Угринова

Понад 30 тернополян здали донорську кров, щоб допомогти травмованим дітям з Угринова
. оригінальне

Одинадцять літрів крові за три дні здали донори для 8-ми дітей, які травмувалися під час вибуху газу в клубі села Угринів Підгаєцького району. Про це кореспондентам Суспільного повідомила завідувачка відділу обласного центру крові Віра Монастирська.

Тернополянин Володимир Литвиненко працює електрозварювальником, здає кров усьоме. Цього разу прийшов до обласного центру крові з дружиною, щоб допомогти травмованим дітям:

"Діти хотіли зробити людям добре, потішити вертепом, колядою і таке сталося. І сьогодні нас привело це сюди, щоб допомогти дітям хоч як можемо, хоч своєю кров’ю. Маю намір стати донором. Сьогодні зробив навіть посвідчення і дружину сьогодні привів. Ми сьогодні всією сім’єю прийшли".

Далекобійник Віктор Данилків з Тернополя прийшов до центру крові на прохання свого товариша. Розповідає, тут дізнався, що кров потрібна травмованим дітям:

"Почув, що сталася така біда в селі Угринів і вирішив поділитися своєю кров’ю, щоб помогти дітям, які попали в таке нещастя. Оскільки маю своїх дітей і розумію біль батьків".

За словами завідувачки відділу заготівлі крові Віри Монастирської, аби здати кров для дітей, які травмувалися під час вибуху газу в Угринові, до обласного Центру крові за три дні звернулися 27 осіб:

"Тернополяни здали з 8 січня по 10 січня 11 літрів крові, це приблизно було 27 донорів, за цей час для постраждалих діток. На сьогоднішній день було п’ятеро донорів"

Заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні Володимир Білинський:

"Ми зараз забезпечені на даний момент препаратами крові в достатній кількості, але все одно треба, щоб люди помагали, здавали кров. Діти зараз, стан їх стабільний - важкий. Двоє дітей знаходиться дальше в реанімаційному відділенні і шестеро дітей тут. Вони потребують довгого лікування, на це необхідно коштів. Закликаємо меценатів допомагати батькам"

Павла Корбу перевели з реанімації 8 січня:

"В гості родичі приходять, друзі трохи приходили, приходили з вертепу діти, співали, вірші розказували. Багато з фонду приходило людей, допомагали нам, чим могли, навіть прості люди, яких ми не знаємо, допомагають нам. Їм така дяка треба, навіть не знаю, як вимовити її".

Мама травмованого Вадима Шевчука Олександра Шевчук:

"Ми дуже вдячні насамперед лікарям і волонтерам, всім благодійникам, які допомагають медикаментами і тим людям чужим, які теж приходять допомагають. Попереду в нас довге тривале лікування, плюс реабілітація. Ми дуже просимо людей, які мають можливість, допомогти нашим дітям фінансово".

Вибух стався 3 січня в клубі села Угринів Підгаєцького району. Під час вибуху травмувалися восьмеро дітей віком від 12 до 17 років. За словами завідувачки клубу Мирослави Геви, у клубі вони зібралися на репетицію Різдвяного вертепу. Того дня газовики проводили газ до сільської ради – розповіла виконувачка обов'язків голови Угринівської сільської ради Оксана Серена. Допоки триватиме слідство, коментарів в газовій службі не надаватимуть, - про це нам сказав голова правління публічного акціонерного товариства "Тернопільгаз" Олег Караванський. За фактом вибуху в Угриневі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею – порушення правил безпеки на виробництві з підвищеною небезпекою, повідомив речник обласного управління поліції Сергій Крета.

Травмовані діти перебувають в Тернопільській обласній дитячій лікарні. Шестеро в хірургічному відділенні, двоє залишаються в реанімації. Усім травмованим зробили пересадку шкіри. Їхній стан середньої важкості. Про це повідомив Новинам Суспільного лікуючий лікар Ярослав Головатий.

Про перебіг подій після вибуху в Угринові Підгаєцького району можна дізнатися за посиланням:

https://suspilne.media/7999-usim-ditam-travmovanim-vid-vibuhu-v-klubi-na-ternopilsini-zrobili-peresadku-skiri/

https://suspilne.media/7709-ditej-aki-travmuvalisa-pid-cas-vibuhu-na-ternopilsini-prooperuvali/

https://suspilne.media/7631-na-ternopilsini-vid-vibuhu-v-silskomu-klubi-travmovani-vosmero-ditej/

На початок