Перед другим туром виборів мера Дніпра. Спокійніше, але є порушення – Комітет виборців

Перед другим туром виборів мера Дніпра. Спокійніше, але є порушення – Комітет виборців

Перед другим туром виборів мера Дніпра. Спокійніше, але є порушення – Комітет виборців
. Depositphotos

Передвиборча кампанія перед другим туром виборів міського голови Дніпра пройшла спокійніше, ніж перед першим. Про це Суспільному повідомив голова обласної організації Комітету виборців України Станіслав Жолудєв.

За його словам, спостерігачі зафіксували «чорний піар» від обох представників. Також Станіслав Жолудєв сказав, що стежать за вайбер групою, де учасникам пропонують продати свій голос за одного з кандидатів.

«Тут одночасно відбуваються два порушення: одне з них – це пропозиція з підкупу, це кримінальна стаття, а інше це несанкціонований збір та обробка персональних даних, незрозуміло для яких цілей», – розповів він.

Також, за словами Станіслава Жолудєва, у соцмережах поширюють інформацію про епідеміологічну небезпеку на дільницях. За його словами, дільниці дезінфікуватимуть, як і під час минулого туру виборів.

«Все, що ви чуєте про загрози санітарно-епідеміологічного характеру, – це суцільна маніпуляція для того, щоб знизити явку, щоб знизити активність виборців. Чим нижча явка, тим більша ймовірність, що будуть задіяні різні схеми, маніпуляції, фальшування махінації і так далі», – сказав Жолудєв.

Що відомо

  • 19 листопада – останній день, коли кандидати на посаду міського голови Дніпра мали можливість оприлюднювати результати будь-яких попередніх соціологічних досліджень та опитувань.
  • Кандидати другого туру виборів міського голови Дніпра Загід Краснов та Борис Філатов отримали офіційні листи-запрошення на ефір "Виборчий округ. Дебати", який відбудеться 20 листопада о 19:15.
  • 22 листопада 2020 року відбудеться другий тур виборів міського голови Дніпра. До другого туру потрапили кандидат від партії "Пропозиція" Борис Філатов, за нього у першому турі проголосували 46,4% виборців, та кандидат від партії "Громадська сила" Загід Краснов, за нього свої голоси віддали 13,5% виборців.

Читайте також

На початок