Поліцейський з Тернопільщини – один із трьох підозрюваних у побитті львівських волонтерів

Поліцейський з Тернопільщини – один із трьох підозрюваних у побитті львівських волонтерів

Поліцейський з Тернопільщини – один із трьох підозрюваних у побитті львівських волонтерів
. Суспільне Львів

Поліцейський з Тернопільщини – один із трьох підозрюваних у побитті волонтерів та учасників російсько-української війни. Інцидент трапився у ніч з 15 на 16 листопада у Львові. Про це каже один з травмованих – Віктор Бараник.

Цією справою займається ДБР. Заступник начальника Львівського слідчого відділу ДБР Максим Смілевський каже, підтвердити, що один з підозрюваних – поліцейський з Тернопільщини, не може, бо це таємниця слідства.

Учасники російсько-української війни Андрій Мочурад та Віктор Бараник сьогодні були на огляді в лікарів. Пригадують, як усе сталося.

“Нам на зустріч йшли троє молодиків, або п’яні, або під наркотою, бо неадекватно поводилися. Вони спеціально нам перекривали дорогу. Коли я пробував з’ясувати проблему, чого вони провокують бійку, я побачив, як після невеликого шарпання Віктора повалив, і почав бити прямими ударами. Я інших двох, які мене тримали і не давали прийти на допомогу, відштовхнув і відтягнув нападника. В цей момент на мене прийшла серія ударів ногою. Мене відкинуло на сусідню лавку. В цей момент 2-3 осіб почали наносити удари в голову”, – каже Мочурад.

Коли нападники пішли, Віктор Бараник викликав поліцію.

“Під дією алкоголю їм хотілося помахати руками, щось доказати. Ми їх не провокували. Ми неодноразово намагалися відійти, але вони не давали нам цього зробити, нецензурно висловлювалися в наш бік. Під час надання показань вже слідчий сказав, що вони не зі Львова, що це з Волинської, Чернівецької та Тернопільської областей”, – каже Бараник.

Один із підозрюваних працював у патрульній поліції в Чернівцях. Про це розповів заступник начальника патрульної поліції Чернівецької області Руслан Рубан. Каже, розпочали службове розслідування.

“Даний поліцейський перебуває у відпустці у зв’язку з навчанням. Тому підстав для відсторонення його немає. Він повідомляє інші обставини. Так, він підтверджує, що виник у них конфлікт, що дійсно відбулась бійка, що ініціаторами цієї бійки були саме ті громадяни – потерпілі”, – розповів Рубан.

Про ще одного підозрюваного, поліцейського з Тернопільщини, в обласному управлінні Нацполіції нічого не кажуть. Речник управління Сергій Крета каже, цього не можуть робити, бо розслідує справу не поліція, а ДБР.

“Особи, які можуть бути причетні до вчинення кримінального правопорушення – є працівники поліції різних підрозділів різних областей Національної поліції України. Дані особи перебували на навчанні в університеті внутрішніх справ. На даний час проводяться слідчі дії, зокрема проведено судово-медичну експертизу для встановлення ступеня тілесних ушкоджень, вилучено дані відео спостереження”, – розповів заступник начальника Львівського слідчого відділу Державного бюро розслідувань Максим Смілевський.

Підозрюваним інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб. За це їх можуть ув’язнити на термін до 5 років, каже Смілевський.

Що відомо

На початок