Степанов розповів, на скільки сімейним лікарям підвищили ставку за одного пацієнта

Степанов розповів, на скільки сімейним лікарям підвищили ставку за одного пацієнта

Степанов розповів, на скільки сімейним лікарям підвищили ставку за одного пацієнта
.

Уряд підвищив виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію. Так, з 600 гривень вона зросте до 651 грн.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив на брифінгу 17 листопада.

"Вчора (16 листопада - ред.) вступила в дію, була опублікована постанова уряду, яка вносить певні зміни у процес надання медичної допомоги. Перше, піднята капітаційна ставка, тобто заробітна плата, сімейних лікарів. Ця капітаційна ставка складала на одного хворого 600 гривень, починаючи з 1 листопада до кінця року вона складатиме 651 гривню", - уточнив він.

Читайте також: Куди звертатися хворим на COVID-19, у яких немає сімейного лікаря. Пояснює голова МОЗ

Раніше Степанов повідомив, що МОЗ планує збільшити базовий тариф оплати однієї декларації між сімейним лікарем та пацієнтом із 600 до 710 гривень. Очільник Міністерства охорони здоров'я наголосив, що названа сума є лише базовою ставкою, яка може значно зростати через дію коефіцієнтів. Її збільшення планується з 2021 року.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я планує підвищити тариф на виклик бригади екстреної медичної допомоги у наступному році зі 164 до 412 гривень.
  • Також МОЗ планує збільшити тариф на діагностику, хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями або підозрою на новоутворення до 60 тисяч гривень.
  • Крім ттго, міністерство планує встановити тариф на діагностику та лікування гострого інфаркту міокарда на рівні 37 028 гривень. На сьогодні вартість такого лікування оцінюється в 30 108 грн.

Читайте також

Про що найчастіше запитують українці у контакт-центрі з протидії COVID-19. Розповідає МОЗ

На початок