Слідчий у справах Майдану помер від коронавірусу

Слідчий у справах Майдану помер від коронавірусу

Слідчий у справах Майдану помер від коронавірусу
. Скріншот

Слідчий у справах Майдану Андрій Єна 11 листопада помер від коронавірусної хвороби. Він організовував і проводив слідчі експерименти на вулиці Інститутській, а також працював з потерпілими і свідками у справі.

Про це повідомляється на сторінці Адвокатської дорадчої групи у Fаcebook.

"Андрій Єна вже тривалий час був ключовим слідчим по епізоду розстрілу протестувальників 20-го лютого на вулиці Інститутській. Єна організовував і проводив слідчі експерименти на Алеї Небесної Сотні по цьому епізоду. Координував велику кількість учасників, експертів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Справи Майдану": ДБР завершило розслідування вбивства Вербицького і катування Луценка

Також зазначається, що Андрій Єна працював з потерпілими і свідками у справі, досліджував й упорядковував відео.

"Ми вдячні за все, що Андрій Єна встиг зробити у справах Майдану. Висловлюємо співчуття і підтримку близьким, друзям, колегам", - додали в Адвокатській дорадчій групі.

Що відомо

  • З 20 листопада 2019 року ГПУ втратила функцію досудового розслідування. Справи були передані слідчим Національного антикорупційного бюро, Державному бюро розслідувань та Національній поліції.
  • Тоді адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування на знак протесту проти саботажу "справ Майдану". За словами Закревської, розслідування вбивств активістів під час Революції гідності затягуються, а слідство перебуває під загрозою згортання.
  • 3 грудня 2019 року Верховна рада ухвалила закон про перезавантаження ДБР. Передбачалося, що це розблокує розслідування справ Майдану.
  • У лютому 2020 року Державне бюро розслідувань ініціювало законодавчі зміни, які дозволять притягнути до відповідальності всіх причетних до подій, які відбувалися на Майдані у 2013-2014 роках.
На початок