Зеленський і Єрмак захворіли на коронавірус

Зеленський і Єрмак захворіли на коронавірус

Зеленський і Єрмак захворіли на коронавірус
. Колаж, Суспільне

Президент Володимир Зеленський захворів на коронавірус. Він почувається добре і продовжуватиме виконувати свої обов’язки дистанційно. Також на COVID-19 захворів голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Про стан здоров'я Зеленського повідомила пресслужба Офісу президента.

"На жаль, у президента України Володимира Зеленського позитивний тест на коронавірусну інфекцію COVID-19. Глава держави почувається добре і продовжуватиме виконувати свої обов’язки в дистанційному режимі на самоізоляції", - йдеться у повідомленні.

В ОПУ додали, що керівник Офісу президента, його заступники та працівники здають ПЛР-тести на постійній основі, а заступниця голови ОПУ Юлія Ковалів, яка хворіла на коронавірусну інфекцію, вже отримала негативний тест і повертається на роботу.

Зеленський у своєму Telegram-каналі написав, що захворів, попри те, що дотримувався усіх карантинних заходів.

"Немає у світі щасливчиків, для кого б COVID-19 не становив загрози. Попри усі карантинні заходи, я теж отримав + результат. В мене 37,5, а всім бажаю 36,6! Втім, почуваюся добре. Обіцяю ізолюватися і продовжую працювати. Більшість долає COVID19. І я теж це пройду. Все буде добре!", - написав він.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак також повідомив, що захворів на коронавірус.

"Під кінець робочого дня отримав занадто "позитивні" новини: у мене позитивний тест на коронавірус, але почуваюся нормально. Цього тижня запланована відеозустріч радників лідерів нормандського формату. Це один з найважливіших моїх пріоритетів, тому часу хворіти немає зовсім. Хоч і буду на самоізоляції, але працювати планую в звичному режимі, не сповільнюючи темп. Якщо переговори цього тижня не відбудуться – точно не за моєї вини", — написав Єрмак у Facebook.

Що відомо

  • У червні позитивний результат тесту на COVID-19 отримала дружина президента Олена Зеленська. Тоді в Офісі президента повідомили, що Зеленський та його діти теж зробили тест на COVID-19, але їхні результати були негативні.
  • Спершу перша леді лікувалася амбулаторно, але згодом у неї діагностували пневмонію й госпіталізували. 3 липня повідомили, що Олена Зеленська одужала.
  • У серпні Зеленський повідомив, що його семирічний син також хворів на COVID-19.
На початок