ЄС підписав контракт на поставку 300 мільйонів доз вакцини від COVID-19

ЄС підписав контракт на поставку 300 мільйонів доз вакцини від COVID-19

ЄС підписав контракт на поставку 300 мільйонів доз вакцини від COVID-19
. УНІАН

Європейська комісія підписала контракт з компаніями BioNTech і Pfizer на постачання 300 мільйонів доз вакцини від COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Європейської комісії.

Угода передбачає максимально оперативну поставку 200 мільйонів доз вакцини та можливість придбання додаткових 100 мільйонів доз. Поставки розпочнуться наприкінці 2020 року, якщо препарат під номером BNT162b2 буде схвалений Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

Керувати розподілом вакцини між європейськими державами буде Єврокомісія. Вакцина буде вироблятися на фабриках компаній-поставників в Німеччині та Бельгії. Виробники очікують, що зможуть виготовити близько 1,3 мільярда доз вакцини від COVID-19 у 2021 році.

Що відомо

  • Вакцина від COVID-19 виробництва компанії Pfizer і BioNTech завершила випробування, проявивши ефективність у 90% випадків застосування.
  • Управління з продовольства і медикаментів США повідомляло, що готове до закупівель вакцини від COVID-19 в разі, якщо її ефективність становитиме хоча б 50%.
  • Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко 16 жовтня повідомив, що в межах ініціативи COVAX Україна отримає вакцину від коронавірусу або безкоштовно або за зниженою ціною.
  • За словами Ляшка, планується використання вакцини фірми AstraZeneca та американської Novavax. Кожній країні буде поставлятися препарат одного типу.

На початок