Хліб на Кіровоградщині подорожчає, максимум, на 5% – обласна адміністрація

Хліб на Кіровоградщині подорожчає, максимум, на 5% – обласна адміністрація

Хліб на Кіровоградщині подорожчає, максимум, на 5% – обласна адміністрація
. УНІАН та Пресслужба Кіровоградської ОДА

У Кіровоградській облдержадміністрації домовилися з виробниками хліба про підвищення цін не більше ніж на 5%. Про це розповіла директорка обласного департаменту агропромислового розвитку Марія Чорна. З її слів, виробники пообіцяли максимально стримувати ціни на найпопулярніші соціальні сорти хліба.

Марія Чорна розповіла, що виробники мають намір підвищити ціни на хліб у регіоні. Причина – зростання вартості сировини, пального та збільшення мінімальної зарплати. За її словами, є підстави для підвищення цін на 10-15%. Домовились про, максимум, 5-відсоткове підняття цін.

Що відомо

За 9 місяців 2020 року виробництво хліба та хлібобулочних виробів в області склало близько 7400 тонн, що на 3,4% більше ніж за аналогічний період 2019 року. Починаючи з серпня 2020 року, темпи виробництва уповільнилися. Це дані Марії Чорної.

За її словами, зростання ціни на пшеницю (на 53-58% у порівнянні з 2019 роком – ред.) викликане несприятливими погодно-кліматичними умовами та зниженням врожайності. Як наслідок – на 45-50% зросла ціна на борошно, яка становить близько половини собівартості хліба. Олія та цукор подорожчали на 40-43%. Додаткових витрат, за словами директорки департаменту, потребують і карантинні заходи на виробництвах.

Читайте також

На початок