Зеленський підтримав введення "карантину вихідного дня" на кілька тижнів

Зеленський підтримав введення "карантину вихідного дня" на кілька тижнів

Зеленський підтримав введення "карантину вихідного дня" на кілька тижнів
. Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підтримав ідею запровадження "карантину вихідного дня" і заявив, що це допоможе уникнути жорсткого локдауну та дасть змогу підготувати необхідну кількість лікарняних ліжок.

Про це президент заявив під час селекторної наради з представниками Кабміну і правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням COVID-19. Він зазначив, що карантин на вихідних можуть запровадити на кілька тижнів.

"Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок та тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект", – заявив Зеленський.

В Офісі президента повідомили, що за кілька тижнів має бути створено близько ста тисяч додаткових ліжкомісць для хворих на COVID-19.

Також в ОПУ зазначили, що лікарні Національної академії наук та Укрзалізниці приймають ургентних хворих, які не мають COVID-19, щоб звільнити місця для пацієнтів з коронавірусною інфекцією в перепрофільованих медзакладах. За даними ОП, це додало близько п’яти тисяч ліжок, наразі допрацьовують зміну маршрутів, щоб хворих в ургентному стані могли привезти до цих закладів.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я планує запровадити у магазинах "пріоритетні години" з 10 до 12 дня для населення віком у понад 60 років. У цей час вони зможуть придбати товари поза чергою.
  • Станом на ранок 9 листопада в Україні зафіксовано 8687 нових випадків COVID-19. При цьому одужало 2277 осіб, летальних випадків — 115.
  • 9 листопада в Україні розпочало діяти нове карантинне районування. Відповідно до нього, країна більше не має "жовтих" та "зелених" зон.
На початок