Барселона внесла до переліку культурної спадщини одинадцять винних погребів

Барселона внесла до переліку культурної спадщини одинадцять винних погребів

Барселона внесла до переліку культурної спадщини одинадцять винних погребів
. Dave Walsh/Alamy

Рада Барселони (Іспанія) додала до списку з 220 місць і будівель, які охороняються і є культурною спадщиною міста, 11 винних погребів (або бодегБодега — старий виноробний підвал, який використовується в Іспанії для виробництва і витримки вин.). Водночас через пандемію не можна відвідати жоден з них щонайменше найближчі кілька тижнів.

Як пише The Guardian, до списку додали найсимволічніші бари місці, які є найбільш популярними серед місцевих жителів.

Бодеги відрізняються від інших барів тим, що крім їжі та напоїв у більшості з них також продають домашнє вино, вермут, хересХерес — іспанське біле кріплене солодке вино, яке належить до класу лікерних та інші напої з бочок. Багато з них почали свою роботу з продажу вина, яке їх власники виробляли самостійно. Деякі з них крихітні, у них ледве вистачає місця для 12 людей за баром або маленькими столиками. Зазвичай такі місця відрізняє темне дерево бочок і плиткова підлога.

Видання розповідає історію братів Девіда і Карлоса Монтеро, які у третьому поколінні керують Bodega Quimet у районі Барселони Граса. Їхній погреб працює з 1954 року і є одним із 11, який відтепер охоронятиме місто.

"Я думаю, це здорово, що міська рада нас визнала, тому що ми — частина барріоБарріо - це іспанське слово, що означає "квартал" або "околиці". У сучасній іспанській мові поняття "барріо", як правило, визначається як кожен район міста, який зазвичай диференціюється за функціональними, соціальними, архітектурними чи морфологічними ознаками.. В іншому випадку — це буде просто ще один Starbucks. Це означає, що люди можуть приходити сюди і їсти традиційні страви, такі як анчоуси або тарілку хамону. Ми ніколи не намагалися бути модними або залучати туристів", — сказав Девід Монтеро.

Згідно з карантинними обмеженнями, нині заклади можуть продавати їжу лише на виніс, але Монтеро кажуть, що намагаються подавати ту ж їжу, що і завжди.

"Якщо є особливий перець, який поєднується з блюдом з восьминога, ми кладемо його в конверт, щоб покупець міг насолодитися моментом вдома", — кажуть вони.

Більшість бодегів були внесені до списку як такі, що "здійснили важливий соціальний вплив на навколишнє їх середовище і зберігають історичний інтерес і оригінальність, пов'язані з використанням і звичаями барріо", і як такі, що "заслуговують на те, щоб бути зарезервованими як частина колективної пам'яті".

Власники погребів погоджується з тим, що закриття барів і ресторанів може бути необхідно, щоб зупинити поширення вірусу, але обурюється тим, як це було зроблено: про закриття оголошували день у день, не залишаючи господарям часу на підготовку і залишаючи їх з продуктами, які вони не можуть продати.

25 жовтня прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчез вдруге оголосив у країні надзвичайний стан. Зокрема, вводиться комендантська година та закривають внутрішні кордони.

Читайте також

Японські крафтові пивоварні перетворили непродане пиво на джин

У Британії син продає подаровані батьком 28 пляшок віскі, щоб купити будинок

Кизлярка, спотикач та варенуха. У НАН зібрали народні назви горілок та настоянок

На початок