Бракує одного голоса: суд у Рівному не погодив перерахунок голосів за позовом ОПЗЖ

Бракує одного голоса: суд у Рівному не погодив перерахунок голосів за позовом ОПЗЖ

Оновлено
Бракує одного голоса: суд у Рівному не погодив перерахунок голосів за позовом ОПЗЖ
. Суспільне Рівне

У Рівному "Опозиційна платформа - За життя" судиться за прохід до обласної ради. Їм для подолання прохідного бар'єру в 5% бракує, як заявляв керівник осередку Михайло Бузинарський, одного голосу. Партія вимагає перерахунку. Засідання в окружному адмінсуді заплановане на суботу, 7 листопада.

За результатом підрахунку в обласній ТВК партія "ОПЗЖ" набрала 4,9997% голосів виборців. Напередодні в коментарі каналу "Zik" очільник рівненського осередку Михайло Бузинарський заявив, що результат нібито сфальсифікований і вони звертаються до суду, аби перерахувати голоси по тих дільницях, де, на думку Бузинарського, мали місце порушення.

Бракує одного голоса: у Рівному ОПЗЖ судиться за прохід в раду
На фото справа – Михайло Бузинарський у залі суду. Суспільне Рівне

"Багато бюлетенів і голосів, відданих за "Опозиційну платформу - За життя" визнавались недійсними, протиправно. Потім проводились якісь уточнення, в результаті яких дані в протоколах, які здавались в ТВК, суттєво відрізнялись від першопочаткових протоколів та електронних протоколів", – коментує Бузинарський.

Бракує одного голоса: у Рівному ОПЗЖ судиться за прохід в раду
Суспільне Рівне

"Протокол уточнений був складений 27-го жовтня і був поданий 27-го жовтня близько 5-ї години. Ці недоліки були виявлені територіальною виборчою комісією. ТВК було вказано про недоліки, повернулися на ДВК та знайшли. Це скріншот з сайту ЦВК зі списком членів ТВК і їх партійної належності – яка партія і які їх члени ТВК. За цим листом – конкретна постанова про зміни. Один із членів, який підписував протокол і був присутнім на цьому безперервному засіданні зараз замінений. Буквально 2 дні тому. Для того, щоб підтвердити, що в списку членів ТВК є 2 наявні члени від ОПЗЖ, ми додаємо скріншот з сайту ЦВК, який підтверджує, наявність представників. Одна, наявна тут, це голова і вона від ОПЗЖ. Інший – чоловік, обоє є представниками ОПЗЖ в ТВК", – повідомила у суді представниця ТВК.

"До ТВК було делеговано двох представників партії. Є чинне законодавство, згідно якого представники партій, які мають представництво у Верховній Раді у вигляді фракцій. Зі свого боку ми виконали свій обов’язок, надали людей які навіть не є членами партії. Ці двоє членів ТВК представляли інтереси держави, але не представляють партію ОПЗЖ. Ми просто прийняли участь у в комплектуванні цих комісій", – повідомив у суді Михайло Бузинарський.

Суспільне слідкувало за розвитком цієї справи у суді.

12:15

Через те що засідання знаходиться у невеликому приміщенні, суд попросив журналістів знімати та записувати засідання з дверей. У залі також присутня третя сторона – юристи від політичних партій "Батьківщина", "Слуга народу", "Європейська Солідарність", "Голос" та "За майбутнє". Усі вони виступають проти задоволення заяви щодо уточнення позовних вимог.

13:02

Суд пішов у нарадчу кімнату на 30 хв

14:01

Суд залишив заяву про уточнення позовних вимог Михайла Бузинарського без розгляду. Він може подати апеляцію протягом 2-х днів

16:30

Суд залишив позовну заяву ОПЗЖ без розгляду.

Що відомо

  • До Рівненської міської ради ОПЗЖ не проходить, набравши 3,11%.
  • Партія "Сила і честь", набравши до Рівнеради 4,99% голосів, також через суд добивалась перерахунку. Однак, суд відмовив.
  • Співголовами партії "Опозиційна платформа – За життя" є Вадим Рабінович та Юрій Бойко, головою політради та головою стратегічної ради партії – Віктор Медведчук.
  • Прізвища 10 очільників сільських та 4 селищних рад, обраних на Рівненщині, станом на обід 3 листопада оприлюднила ЦВК. Всього в області 25 жовтня обирали 13 селищних та 40 сільських голів.
  • Частина міських територіальних виборчих комісій Рівненщини назвали переможців на виборах міських голів. Окрім Рівного, в області немає міст з населенням більше 75 тисяч. То ж вибори там відбуваються в один тур.
  • На Рівненщині найвища явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня зафіксована по Ярославицькій сільській ТВК новоутвореного Дубенського району. Найнижча явка – у Костопільській міській ТВК новоутвореного Рівненського району. Про це повідомив голова голова обласної територіальної виборчої комісії Василь Курилас.
На початок