Більшу частину чинних депутатів у міську раду Івано-Франківська переобрали вдруге

Більшу частину чинних депутатів у міську раду Івано-Франківська переобрали вдруге

Більшу частину чинних депутатів у міську раду Івано-Франківська переобрали вдруге
. Суспільне Карпати

53 % нинішнього складу Івано-Франківської міськради залишилися незмінними - 22 депутати переобрані до неї вдруге. Про це пише громадський рух ЧЕСНО.

У новому складі Івано-Франківської міської ради буде монобільшість депутатів від ВО "Свобода". Цю політичну силу представлятимуть 28 депутатів, а це становить 65 % усіх народних обранців.

У попередньому скликанні "Свобода" мала 12 депутатів у міській раді Івано-Франківська.

Загалом, у міськраді буде 42 депутати, які представлятимуть три партії. У минулому скликанні були представники шість партій.

Цього року до Івано-Франківської міської ради увійшли 10 депутатів від ЄС (це 25 % складу ради) та чотири - від ВО "Батьківщина" (це 10 % складу ради). 

"Щонайменше сім новообраних депутатів ради є фігурантами антикорупційних розслідувань. Також у новому складі міської ради буде 13 депутаток. Це втричі більше, ніж було до цього", - пишуть представники ЧЕСНО.

"У новому скликанні зросла кількість депутаток. Якщо у попередньому скликанні жінок було лише чотири, то у раді 2020–2025 років їх буде аж 13. Найбільше жінок у складі "Свободи" — 10, двоє жінок - у ЄС та одна - у "Батьківщині", - кажуть в ЧЕСНО. 

На їхню думку, ВО "Свобода" має більше половини депутатів у раді, тому коаліційну більшість можна і не утворювати. Політологи прогнозують подальшу неформальну коаліцію депутатів, адже представники "Свободи", ЄС та "Батьківщини" у попередньому скликанні голосували синхронно.

"50 % депутатів, обраних за списками ВО “Свобода”, не є членами цієї партії", - розповідають в ЧЕСНО.

П'ять депутатів нової ради від "Свободи" є фігурантами антикорупційних розслідувань. Серед них - Сергій Абрам'як, який тричі фігурував у корупційних скандалах. Ще дев'ять депутатів-"свободівців" були спіймані на гречкосійстві. 

Читайте також

На початок