У Хмельницькому з'явиться мурал, на якому зобразять Хмельмена

У Хмельницькому з'явиться мурал, на якому зобразять Хмельмена

У Хмельницькому з'явиться мурал, на якому зобразять Хмельмена
. Фото: Суспільне Поділля

У Хмельницькому в мікрорайоні Гречани незабаром з’явиться новий мурал. Ідея його створення виникла у 2016 році у мешканців будинку по вулиці Курчатова, 1-Д. Тоді ж вони звернулися до міської ради, щоб втілити проєкт.

Про це Суспільному розповів начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

За його словами, у 2019 році зробили проєктно-кошторисну документацію, де була вказана вартість робіт у межах 700 тисяч гривень,

"Цього року провели тендер, визначили переможця і уклали угоду на суму близько 550 тисяч гривень. В цю суму входить повністю утеплення фасаду пінопластом товщиною 10 см, на який вже безпосередньо буде нанесено малюнок Хмельмена", - каже Василь Новачок.

Додає, також буде встановлено інсталяцію термометра розміром на сім поверхів, який буде показувати температуру зовнішнього повітря.

"Кошти взяли з міського бюджету, а ідея зобразити саме Хмельмена належить мешканцям будинку", - говорить посадовець.

ідея зобразити саме Хмельмена належить мешканцям будинку. Фото: Суспільне Поділля
ідея зобразити саме Хмельмена належить мешканцям будинку. Фото: Суспільне Поділля. Фото: Суспільне Поділля

Над створенням стінопису працює хмельницький художник Андрій Томчишин, каже Василь Новачок. Додає, це третій мурал, який робить управління ЖКГ.

"До цього були мурали на будівлі фінуправління та на будинку по вулиці Подільській, 9/1. В проєкті - ще один стінопис, який має з’явитися по вулиці Кам'янецькій, коли будуть кошти на фінансування робіт", - каже Василь Новачок.

Читайте також

На початок