Посадовця часів Януковича поновили на неіснуючій посаді "прокурора Одещини"

Посадовця часів Януковича поновили на неіснуючій посаді "прокурора Одещини"

Посадовця часів Януковича поновили на неіснуючій посаді "прокурора Одещини"
. Букви

Генпрокурорка Ірина Венедіктова поновила на посаді прокурора Одеської області Миколу Стоянова. Таке рішення очільниця ГПУ ухвалила на вимогу П'ятого апеляційного адміністративного суду, запевнили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Водночас там заявили, що подібної посади у них "немає".

"В існуючій структурі та штатному розписі новоствореної Одеської обласної прокуратури, яка почала свою роботу 11 вересня 2020 року, посада, на яку поновлено прокурора, не передбачена. Це зумовлює перебування Стоянова М.С. поза штатом новоутворених прокуратур", - заявили в пресслужбі.

Посада, яку раніше обіймав Стоянов, тепер має назву "керівник Одеської обласної прокуратури".

У пресслужбі додали, що призначення на адміністративну посаду керівника обласної прокуратури здійснюється генпрокурором після "відповідного схвалення комісією з добору керівного складу органів прокуратури". Натомість кандидатуру Стоянова на розгляд комісії не виносили, запевнили в пресслужбі.

Зазначимо, згідно із заявою Міністерства юстиції, Стоянов підпадає під люстрацію, оскільки у період із 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року він працював на посадах заступника прокурора Миколаївської та Київської областей.

Додамо, після призначення Стоянова прокурором Одеської області в 2016 році мешканці Одеси влаштували більш як тижневий протест проти посадовця. Тоді прокурору закидали спроби уникнути люстрації та причетність до корупційних зв'язків.

Читайте також

На початок