Текст радіодиктанту вже написаний, але тримається в секреті – Хоркін

Текст радіодиктанту вже написаний, але тримається в секреті – Хоркін

Текст радіодиктанту вже написаний, але тримається в секреті – Хоркін
. Фото: Суспільне. Дніпро

Текст для радіодиктанту національної єдності до Дня української писемності та мови вже написаний Іваном Малковичем.

Про це на брифінгу повідомив генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін, передає кореспондент Суспільного Влада Прізова.

"Скажу вам по секрету, що текст диктанту вже є. Він є тільки в Івана Малковича, у мене та у керівниці нашого третього каналу Ірини Славінської. Пані Рима Зюбіна буде бачити його вже на репетиціях", – розповів Хоркін.

Як зазначив продюсер, до лінгвістичної вивірки ювілейного диктанту віднеслися максимально серйозно.

"Для ювілейного 20-го диктанту ми зробили низку удосконалень. Наукове філологічне консультування для нас здійснювали доктор філологічних наук, професор Лариса Месенко. Тому що диктування диктанту – це педагогічний процес", – зазначив Хоркін.

Як додав автор диктанту Іван Малкович, текст диктанту має бути зрозумілий кожному, хто долучиться до його написання.

"Я радо погодився написати текст диктанту, на свою голову, певно. Тому що радість пройде о 10 ранку 9-го числа, коли люди нарікатимуть: "що він там написав". Хоча я старався, щоб це був текст зрозумілий усім, хто хоче приєднатися до написання цього диктанту", – зазначив український письменник Іван Малкович, автор тексту для диктанту.

Текст радіодиктанту національної єдності вже написаний – Хоркін
Рима Зюбіна. Фото: Влада Призова, Суспільне

Актриса Рима Зюбіна, яка буде начитувати диктант у прямому ефірі, наголосила на його об'єднавчому змісті для українського суспільства.

"Користуючись різними політичними ситуаціями - нас люблять порівнювати, хто більше патріотичний, у кого краща вишиванка. Але в нашій різності є така прекрасна мозаїка, з якої ми й надалі можемо робити країну красивих людей. І нам потрібно шукати об'єднавчі моменти. І цей диктант він і називається диктант єдності, і я теж закликаю всіх і моїх колег акторів, друзів музикантів, письменників - аби всі долучилися. Я знаю, що будуть зірки, які писатимуть, але тут головне не написати без помилок, а головне участь і об'єднувальний момент", – наголосила Зюбіна.

Що відомо

  • Радіодиктант національної єдності цьогоріч проводитимуть вдвадцяте. Традиційно він відбувається у День української писемності та мови — 9 листопада.
  • Диктант написав лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник і видавець Іван Малкович.Текст читатиме актриса театру і кіно, голос театру перед мікрофоном на радіо "Культура" Римма Зюбіна.
  • Почути диктант можна на "Українському радіо" та на радіо "Культура". На сайті ukr.radio у розділі "Як слухати" можна подивитися мапу частот "Українського радіо" для свого регіону.
  • Також радіодиктант можна послухати в інтернеті, дивитися на телеканалах UA: Перший та UA: Культура й на каналах регіональної мережі. Крім того, спецпроєкт транслюватиметься на сторінці Українського радіо та корпоративній сторінці Суспільного мовлення у Facebook та на YouTube телеканалу UA: Перший.
На початок