Суд відправив до в’язниці чоловіка, через якого в аварії на Столичному шосе загинула родина

Суд відправив до в’язниці чоловіка, через якого в аварії на Столичному шосе загинула родина

Суд відправив до в’язниці чоловіка, через якого в аварії на Столичному шосе загинула родина
. Нікіта Галка, Суспільне

Винуватця аварії на Столичному шосе, в якому загинули 4 члени однієї родини, засудили до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Київської міської прокуратури, суд виніс вирок 2 листопада за підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою.

Обвинуваченого визнали винним за ч. 3 ст. 286Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб КК України.

"Суд у повному обсязі підтримав позицію прокурора та засудив обвинуваченого до максимального покарання, передбаченого санкцією статті, а також позбавив права керувати транспортним засобом строком на 3 роки", – йдеться у повідомленні.

Також суд у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих про відшкодування завданої шкоди.

Що відомо

  • 12 липня 2020 року на Столичному шосе раніше засуджений Антон Желепа за кермом Mercedes-Benz GL 250D в’їхав у Hyundai Tucson.
  • У Hyundai, в яке врізався Желепа, їхали п'ятеро людей – двоє дорослих, 8-річна дівчинка та 10-річний хлопчик, які загинули, та 12-річний хлопчик, якого шпиталізували у важкому стані. При цьому проведений на місці тест виявив у крові чоловіка 1,3 проміле алкоголю.
  • Шевченківський районний суд Києва відправив під варту на 60 діб без внесення застави водія Mercedes.
  • 13 липня Верховна рада підтримала за основу законопроєкт про посилення адміністративної відповідальності за нетверезе водіння. На розгляді документу після ДТП на Столичному шосе поблизу Києва, в якому загинули четверо людей, наполягав президент Володимир Зеленський.
На початок